В новините
 
09.09.2008 15:05   Новината е видяна 8073 пъти
Училищата в община Бургас са готови за новата учебна година

Училищата в Бургаски регион са готови за новата учебна година, стана ясно на провела се пресконференция в Община Бургас. Заместник – кметът по образование и култура г-жа Йорданка Ананиева представи пред журналисти последните данни преди започване на учебна година 2008/2009. Тя ще бъде официално открита по традиция на 15 септември от 9.00 часа. Готов е вече и графикът за редуване на смените, което ще помогне за по-добрата организация и провеждане на учебните занятия.
По заповед на кмета на Бургас Димитър Николов пътните и улични маркировки около учебните заведения също ще бъдат обновени преди започването на учебната година.
На срещата стана ясно, че всички ученици, обучаващи се на територията на общината ще имат право на ученически карти с намаление за градския транспорт. Независимо от увеличението на автобусните билети, цените на картите остават непроменени, съответно 11 лв. за 1 линия и 13 лв. за 2 линии, а за учениците от отдалечените населени места в общината – 1 междуселищна и 1 градска линия. Учащите ще могат да закупуват своите карти още от сега с ученическия бележник от миналата година без да се налага да изкарват допълнително удостоверение от училището, в което учат.
Ученическите столове за хранене също ще бъдат ремонтирани и обновени. За целта Община Бургас ще отдаде под наем занемарените от години ученически столове за хранене, за да могат да посрещнат учебната година в подходящ вид. Срокът за подаване на заявления е до 18 септември. След като всяко училище има нормално функциониращ стол, Общината ще предложи и специална програма за здравословно хранене на учениците.
Заместник – кметът по образование и култура г-жа Йорданка Ананиева сподели, че Община Бургас е една от малкото общини в страната, в която няма нито едно закрито училище или обединени паралелки, въпреки демографския срив в последните няколко години. Поради негативната тенденция 108 ученика по-малко от общо 9 училища на територията на общината ще се обучават тази година. В тази връзка Община Бургас ще дофинансира училищата с по-малък от необходимия в наредбата брой ученици. 




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |