В новините
 
12.09.2008 07:04   Новината е видяна 4841 пъти
„Климатичното турне” на WWF пристига в Бургас в събота

София – „Климатичното турне” на международната природозащитна организация WWF ще бъде в Бургас в събота, 13 септември. От 10 до 19 часа екипът ще бъде на пл. „Тройката”, където хората ще могат да научат повече за промените в климата.

Турнето се осъществява със специален автомобил, оборудван със слънчеви панели, които го захранват по време на престоя му. Той носи на борда си информационна палатка, както и велоергометър, с който хората могат да проверят колко много енергия е необходима, за да се захрани една обикновена крушка например.

Автомобилът разполага и с екран, на който ще се показва поредицата на WWF „Наблюдатели на промените в климата”. Известни като Climate Witnesses, това са хора от цял свят с различни професии, възраст и интереси, които са забелязали признаци, че климатът се променя. Ще бъдат представени разказите на първите трима български наблюдатели.

Ще бъде излъчен и телевизионният клип, музиката за който беше дарена от британската рокгрупа Рейдиохед за кампанията на WWF в България. Ще бъде представен и един от хибридните автомобили, които вече се предлагат на пазара и отделят по-малко парникови газове от обикновените коли.

По време на турнето ще има време за игри и състезания. Наградите са различни продукти, които вече са на пазара и помагат да се пести енергия и да се ограничат емисиите парникови газове.

„Климатичното турне” на WWF тръгна от Унгария и ще премине през повечето източноевропейски страни в следващите седмици. Екипът на WWF обикаля София, Пловдив, Варна и Бургас.

„Климатичните аномалии се случват тук и сега. Можем да ги спрем”, е основният мотив в кампанията на WWF. Тя е разработена про боно от рекламната агенция «Огилви енд Мейда София» и е подкрепена безвъзмездно от над 50 български медии и партньори. (Вижте пълният списък по-долу.)

За повече информация:
- Константин Иванов, WWF, Тел: 02 9505040, 0877 377 157, kivanov@wwfdcp.bg

Допълнителна информация:

- Медийните партньори, подкрепили кампанията досега са:

Телевизии: bTV, GTV, MAD, Нова телевизия, Travel TV, TV7, Press TV
Печатни медии: Дневник, Една седмица в София, Elle, The Explorer, FHM, Gentleman, Happy Weekend, HiFi, Highflights, Inside, Intro, Капитал, Капитал Light, Madame Figaro, Мениджър, National Geographic, Одисей, Програмата, Списание 1, Тя, Vagabond
Радио: Тангра Мега Рок, Дарик, Атлантик, RFI, Вис Виталис
Интернет: aha.bg, az-jenata.com, darik.net, diploma.bg, dir.bg, dnes.bg, econ.bg, gong.bg, investor.bg, kafene.bg, mail.bg, moitepari.bg, moreto.net, Нет Инфо.БГ, snimka.bg, edno.bg, gorichka.bg, idg.bg, teentopic.net, plovdiv24.com
Външна реклама: Metropolis, Wall
Печатници: J-Point, Print Time, Red Points, Билборд
Мултимедийна реклама: ЙОМ Адвъртайзинг, Метромедиа
Предоставяне на пространство: Business Park Sofia, Mall of Sofia, Тенис клуб Малееви

Списъкът им е в интернет на
http://panda.org/bg/get_involvedd/climate/media_ads/index.cfm

- Основана през 1961 г., международната природозащитна организация WWF [Ве-Ве-Еф] развива дейности в над 100 държави с помощта на 4000 служители и над 5 милиона доброволци. WWF работи за подобряване на състоянието на околната среда, за да може хората да живеят в хармония с природата. В България WWF се грижи за защитените територии и местообитанията от европейско значение в мрежата Натура 2000, горите и сладководните екосистеми, устойчивото развитие на селските райони.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |