В новините
 
15.09.2008 15:14   Новината е видяна 4519 пъти
РДНСК затвори Летния театър. Община Бургас оспорва издадената заповед

РДНСК забрани ползването на Летния театър. Заповедта бе получена в Община Бургас, подписана от началника на дирекцията Милен Ненчев.

Според мотивите на РДНСК, покривът на Летния театър няма документ за въвеждане в експлоатация и се ползва неправомерно от Община Бургас. По силата на заповедта, от днес /15 септември/ EVN прекъсна електрозахранването на Летния театър, а ВиК спря водоподаването към него.

Още през месец февруари 2008 г. Общински съвет - Бургас взе решение Община Бургас да не изплаща исканите от изпълнителя на проекта за покриване на Летния театър “Главболгарстрой” 826 000 лева без ДДС допълнително заплащане, тъй като тази сума не фигурира в предварителния договор.

Община Бургас подготви жалба срещу заповедта на РДНСК, която вече е входирана в Административен съд - Бургас. В оспорването изрично е посочено, че от момента на изграждане досега, покритието на Летния театър не е било използвано, с изключение на задължителните проби за правилното му функциониране. Не е използвана и електрониката за неговото управление.

„По своя характер обектите „Летен театър” и „Покритие на Летен театър” са отделни, самостоятелни и независими един от друг строежи, за които няма нито законова, нито конструктивна забрана да се използват самостоятелно. В този смисъл неправилна и незаконосъобразна е забраната за ползване на целия комплекс”, се посочва още в мотивите на Община Бургас.

До произнасянето на компетентните органи, Летния театър ще бъде затворен за концерти и достъп на граждани. Община Бургас ще търси всякакви законови варианти казусът да бъде решен до лятото на 2009 г., за да не бъдат лишени гостите и жителите на града от достъп до знаковото за Бургас място за културни изяви. 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |