В новините
 
16.09.2008 07:04   Новината е видяна 3959 пъти
110 нови нотариуса влизат в регистъра

 От 12 до 14 септември т.г. се проведе вторият етап - устен изпит от конкурса за нотариуси, организиран от министъра на правосъдието. Явиха се 133-ма кандидати, получили над „добър” 4 на писмения изпит. Те се  състезаваха за  227 места - не всички явили се се класират, защото в някои райони кандидатите са повече от свободните места. На устния изпит няма участник с оценка „слаб”. 110-те спечелили конкурса ще бъдат вписани в регистъра на Нотариалната камара. Те ще придобият право да упражняват професията си след заповед на министъра на правосъдието.
    В София до крайното класиране достигнаха 9 души, които се състезаваха за 2 места. В Пловдив    - 18 души, за 17 места. В районите, в които има останали свободни места, ще бъде организиран нов конкурс.
    В подготовката и провеждането на конкурса бяха създадени условия за максимална прозрачност и обективност при оценка на професионалните знания на кандидатите. За пръв път през всички етапи на конкурса бе запазена анонимността на кандидатите и по този начин бяха избегнати  всякакви възможности за необективност и външно влияние. На всички участници предварително бяха обявени техническите правила за конкурса, комисията не допусна никакви отклонения от предварително утвърдения от министъра на правосъдието регламент.

МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |