В новините
 
24.09.2008 07:45   Новината е видяна 3610 пъти
ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ МЕГЛЕНА ПЛУГЧИЕВА ОБСЪДИ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА СРЕДСТВАТА ОТ СКФ С ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ И КМЕТОВЕ НА ДУНАВСКИТЕ РАЙОНИ

Използването на средствата от Структурните фондове на ЕС за подобряване на икономическото състояние на Дунавския регион обсъди днес вицепремиерът Меглена Плугчиева с областните управители и кметовете на общините от региона. Срещата се проведе в Министерския съвет и бе по инициатива на вицепремиера по управлението на европейските фондове. Участие в нея взеха още ръководителят на координационния офис на Германското дружество за техническо сътрудничество Хенинг Твестен, заместник-председателят на Държавната агенция по туризъм Стела Балтова, заместник-министри от министерствата, управляващи оперативни програми и др.

Възможностите и пречките при използването на средствата от Структурните фондове на ЕС и възможностите за публично-частно партньорство с цел подобряване на икономическото състояние на Дунавския регион бяха основните теми по време на разговорите. Особено внимание участниците в срещата отделиха на възможностите, които предлага развитието на туризма за повишаване на цялостния икономически растеж на общините в региона. Един от големите проекти в тази област, обсъдени на срещата, бе реализацията на дунавско колоездачно трасе в българския му участък.

Кметовете представиха приоритетните проекти за своите общини, както и специфичните им проблеми. Те изтъкнаха като най-голяма пречка при подготовката на конкретните проекти за реализирането на дългосрочните си стратегии за развитие на общините и региона липсата на държавна стратегия за развитието на Дунавския регион. Според тях това ще улесни и насърчи съвместната работа на общините от региона и ще позволи реализирането на по-големи проекти. Като спъващ развитието и предприемчивостта на местните власти беше посочен и фактът, че речната брегова ивица в по-голямата си част е държавна собственост. Бяха представени и други проблеми и предложения, които Асоциацията на Дунавските общини се ангажира да обобщи и изпрати на вицепремиера Меглена Плугчиева.

Това е първа, но не последна среща и скоро ще проведем нови разговори, като този път аз ще дойда при вас, обеща вицепремиерът Меглена Плугчиева. Тя пое ангажимент чрез диалог да продължи търсенето на решение на поставените от общините въпроси.

Министерство на финансите





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |