В новините
 
30.09.2008 11:53   Новината е видяна 4009 пъти
Президентът Георги Първанов: ЕСЕН 2008 е най-мащабното изложение от десетилетие

Изложение, каквото не сме имали от десетилетие – така президентът на България Георги Първанов определи 64-ия Международен технически панаир в приветствието си към участниците в деловия форум. Той продължава от 29 септември  до 04 октомври  с участието на 3202 фирми от 45 държави.  Журналисти от Италия, Франция, Германия и Русия пристигнаха в Пловдив специално, за да отразят работата на деловия форум за инвестиционни стоки и технологии, който е един от най-авторитетните в Югоизточна Европа.

«Експозициите на започналия днес 64-и Международен технически панаир показват, че в България се случват много добри неща, които рано или късно ще трябва да бъдат забелязани и от самите нас, и от нашите приятели», заяви президентът Георги Първанов,  преди да пререже лентата на ЕСЕН 2008. Според него изложението демонстрира,  че интегрирането на българската икономика в европейските бизнес структури дава забележителни резултати, макар и на първоначален етап.

Все повече търговци и инвеститори оценяват новите възможности за достъп до  600 милионния пазар на Европейския съюз чрез коопериране с български компании, налице са ясни и благоприятни условия за търговия и инвестиции в България и Югоизточна Европа, добави държавният глава.

«Радвам се, че имам възможността да открия Международния технически панаир  в един от най-старите и динамично развиващи се бизнесцентрове в Югоизточна Европа – подчерта Георги Първанов. -  Впечатлен съм от традиционно високия интерес, ръста на изложбените площи и новите възможности за контакти и реклама. Искам да отбележа с удоволствие, че този чудесен панаирен комплекс ни посреща обновен, с  европейски вид.»

Президентът присъства и на откриването на италианското участие. Италия е страна партньор на Есенния панаир и се представя с 397 фирми. Убеден съм, че можем да си сътрудничим много добре в интерес на нашите две държави и на съседите ни, изтъкна в своето приветствие заместник-министърът на икономическото развитие на Италия Адолфо Урсо. Той нарече Международен панаир Пловдив «най-важният в Югоизточна Европа» и припомни, че у нас работят над 1000 италиански компании.

След това Георги Първанов,  министрите на икономиката и на транспорта Петър Димитров и Петър Мутафчиев, депутати и посланици,  разгледаха Автомобилния салон, където тази година са изложени над 250 модела, и палата 13, в която се представят най-големите български машиностроителни фирми. Обиколката на официалната делегация  завърши в един от най-новите обекти на панаирния комплекс – Виенският павилион, изграден в стила на едноименната палата от Първото българско изложение.

«Впечатлен съм от мащабите и перфектната организация на Есенния панаир, от присъствието на толкова много фирми и висококачествени продукти. Това е най-мащабното изложение от десетилетие насам», коментира президентът Георги Първанов, след като разгледа част от експозициите.

Рекорден брой новости – 211, 46 от които световни, са представени на деловия форум за инвестиционни стоки и технологии.  Ангажираните изложбени площи са с 12% повече в сравнение с миналата година. На тях компании лидери от цял свят показват най-новите продукти и услуги в областта на машиностроенето, строителството, химията, екологията и водните ресурси, енергетиката, електрониката и електротехниката, транспорта и автосервизното оборудване, информационните технологии, автомобилостроенето.

15 милиона лева са инвестициите за модернизиране на панаирния комплекс през тази година.  Участниците в ЕСЕН 2008 бяха посрещнати с над 50 декара нови открити изложбени площи и много атракции. За първи път изложителите могат да ползват за представянето си най-модерната рекламна медия – три екрана, излъчващи по LED-технология.  Първият в страната многоетажен покрит паркинг, който бе открит  за старта на форума, побира 650 коли, а общо са осигурени 1500 места за паркиране.

Дебютната проява, организирана във Виенския павилион, е изложба. Тя включва  50 творби на известни художници и скулптори от прочутата пловдивска школа, чиито основатели са Златьо Бояджиев и Цанко Лавренов. До техните платна са подредени и картини на последователите им от средното и най-младото поколение пловдивски художници.  Културното събитие, което се провежда  за първи път в рамките на Международния технически панаир, има за цел да представи част от уникалното културно наследство на Пловдив пред участниците в ЕСЕН 2008 и очакваните близо 150 000 посетители.

Входните билети за изложението са по 6 лева. Ученици, пенсионери и инвалиди, както и групи над 20 души, ще плащат по 4 лева. С попълнени анкетни карти посетителите на Автомобилния салона ще участват в томбола за автомобил и екскурзия за двама в Гърция. Талоните се пускат в урни, разположени до централния вход на панаирния комплекс.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |