В новините
 
11.10.2008 12:48   Новината е видяна 4926 пъти
Община Бургас представи резултатите от Европейската седмица на регионите и градовете в Брюксел


     С ефектна мултимедийна презентация, днес /петък/, заместник – кметът по Евроинтеграция и екология Ивелина Василева пресъздаде атмосферата и резултатите от първото участие на Община Бургас в VI-то издание на Европейската седмица на регионите и градовете – „Дни на отворените врати” /Open Days/, провело се на 6-9 октомври в Брюксел.

     Работната среща, която е част от 235 местни „Дни на отворените врати”, се проведе в Конферентната зала на хотел България под името „Да общуваме на тема Европа в община Бургас”.

     Участие в презентацията още взеха г-жа Румяна Желева, член на Европейския парламент, г-жа Владислава Христозова от Генералната Дирекция за регионална политика на Европейската комисия, г-н Стоян Марков, директор на Дирекция „Международно сътрудничество и европейска интеграция” и г-жа Атанаска Николова, директор на Дирекция „Евроинтеграция” в Община Бургас.

     На срещата присъстваха общински съветници, кметове на населени места в общината и региона, представители на Бургаската търговско-промишлена палата, Бургаски туристически сдружения и неправителствени организации.

     По време на срещата заместник-кметът Ивелина Василева представи пред присъстващите в залата Бургас като туристически град пълен с нови възможности. Акцентите залегнали в презентацията показваха изключително добрите връзки за транспорт и комуникации на града, възможностите, които разкрива о-в Св. Анастасия и отварянето на пристанището за граждани и туристи, проектите за спортен комплекс „Черноморец Арена”, проекта „Супер Бургас”, възможностите за културен и екотуризъм, както и богатия потенциал, който разкриват бургаските фестивали.

     Заместник – кметът Ивелина Василева разкри пред всички присъстващи, че след това първо и изключително успешно участие в „Open Days” 2008 Бургас и другите общини от Югоизточен регион - България станаха по-разпознаваеми на европейската карта, а задружността им остави отлично впечатление сред организаторите на „Европа на регионите”. 
 




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |