В новините
 
13.10.2008 13:02   Новината е видяна 4391 пъти
Хилядолетната история на Пловдив – в още един филм

С още един интересен рекламно-информационен филм могат да представят своя град хората, които работят в туристическия бизнес в Пловдив. Филмът с който Община Пловдив се представи в Брюксел по повод на дните на Пловдив в Европарламента на 17 септември т.г. е създаден от авторски екип на продуцентска къща „Джейн”. Автор, режисьор и продуцент на филма „Пловдив - пътешествие през вековете” е Ваня Трингова, оператор - Станимир Навущанов, техническата реализация е на Даниел Ахмаков. Това е екип, които е реализирал и други проекти, посветени на града - филм за район Тракия и филм за паметника на хан Крум.

Както показва заглавието на филма, той е и една разходка през хилядолетната история на града – едно от най-старите поселища в Европа, по-стар от Атина и Рим. Филмът превежда през най-ранното тракийско селище на върха на Небет тепе, преминава през емблематични за всички пловдивчани паметници от римско време като Античния театър, Римския стадион, Римския форум, Одеона, разказва за типичната пловдивски възрожденска архитектура на Стария град. Не са пропуснати и съвременните символи на града - Пловдивския панаир, паметника на хан Крум, парк „Отдих и култура”.

Целта на авторския екип е да представи пред Европа красотата, многовековните културни ценности и традиции на Пловдив, с което се надява да привлече още повече туристи и да възроди славата на града като притегателен туристически център на България.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |