В новините
 
17.10.2008 04:15   Новината е видяна 9218 пъти
Работници от Виетнам превземат Бургас

В специално комюнике Общината напомня учтиво, че всеки собственик на куче дължи такса за притежаването му. Наредбата и приложенията към нея можете да откриете на сайта на Общината. Кучетата са особено голям проблем и по примера за жабата и слона, и Бургас ще бъде подкован. Траян каза, че ставало било въпрос за Коня, а не за Слона, но се оказва, че никога не бил чувал "Кон в Стъкларски Магазин"! Активността на Готините е породена след преброяване на дивите зайци и в един момент, в който керечът пак се появи по дърветата като есенна слана и породи мисли за неприбраната реколта. Идеята за добрибирането дошла в една заведение, в което се било говорело, че след Петков ден реколтата се добрибира. Активността на общинските служители се е качила след като си клатили известно време клоните. После нещастните гадинки били взети на прицел.

От началото на 2008 г. в общинската хазна са постъпили едва 933 лв. от такса за притежаване на куче. Това изобшо не е достатъчно. Един самолетен билет не може да си купи човек, а камо ли избори да подговя, за да се поддържа квалификацията на админситарцията. Столовете, в средната част вече са доста изтъркани, а и скоро не е имало проблеми, т.е. що пък не! Общинска администрация напомня на бургаските граждани, че според Наредбата за определяне и администриране на местните  такси и цени на услуги, която е публикувана в Интернет.
Отъждествяването е подобно на онова "Ние се наакахме", Ние имаме разстройство, и т.н. с което младите мамки от известни форуми изразяват психоидентичността си с това на цукалото на бубинка.

Всеки собственик на куче с постоянен адрес на територията на общината трябва да заплаща такса за притежаването му. Кучетата, които не са с постоянен адрес на регистарция на територията на Общината спокойно могат да си живеят, кой в Айтос, кой в Карнобат или Меден Рудник. Тези собствнеици на кучета, които не ползват интернет или нямат достъп до такъв е по-добе да се прекарат и да си сложат. Тук услужливо Общината предоставят безпалтен безжичен интернет в ЦГЧ (Централна градска част). Другарката филипова от първия етаж например не ползва Интернет, да ама кой и е виновен за това! Някои в Обшината ползват Интернет вече 5 години, а тя е само на 83. затова нейния средн размер куче не може така да не струва 40 лева.

Стандартният размер на налога, фиксиран с решение на Общински съвет, е 40 лв. за година. От него са освободени кучета на инвалиди, служебни кучета в организации на обществена издръжка, китайските и виетнамските ресторанти, и разбира се всички останали, които слушкат. Кучета, използвани от БЧК, кастрирани и ловни такива. И! Познайте що ловните! Друго е да имаш ловна Община. Таксата се заплаща ежегодно до 31 март или в едномесечен срок от придобиване на кучето, когато е придобито след 31 март. Тя се събира от Дирекция “Местни приходи от данъци, такси и реклама” при Община Бургас, чрез служителите й в съответните териториални дирекции. Това с рекламата е супер!

Собствениците са длъжни да подадат декларация по образец в Дирекция “Евроинтеграция, устойчиво развитие и ООС” при Община Бургас, в тримесечен срок от датата на придобиване на куче. При подаване на декларацията се представя ветеринарномедицински паспорт на кучето и документ за платена такса. Подалият декларация собственик получава метална марка с регистрационен номер. Тя се поставя на нашийника на кучето и се носи при извеждането му на разходка.

Всеки собственик на куче трябва да знае, че се забранява разхождането на животни в дворовете на учебните и детските заведения, спортни зали и площадки, стадионите, охраняемата плажна ивица, тревните площи на районните паркове и градини.

Във връзка с тези изисквания в околностите на плажа се създават няколко виетнамски ресторанта, където кучетата да могат полезно да тръгнат във вечния си път. 

Разхождането на кучета извън забранените места може да става само с каишки, а за кучетата средни и едри породи и с намордник. При поискване от контролните органи по тази наредба, собственикът се задължава да представя имунизационния паспорт на кучето. Собственикът на кучето е длъжен да отстранява замърсяванията, причинени от животното.

На физическите лица, нарушили разпоредбите на наредбата, се налага глоба в размер до 5 000 лева, а на едноличните търговци и юридическите лица - имуществена санкция в размер до 50 000 лева.

Това юридическите е мат с пешката, но! Това е положението

Получено по мейл-а:
Брътвежите на един крокодил





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |