В новините
 
15.10.2008 22:11   Новината е видяна 4134 пъти
Министър Миглена Тачева участва в онлайн дискусия за модернизирането на съдебната система

Министърът на правосъдието Миглена Тачева участва днес в дискусионна среща „На кафе с министър Тачева. Как да помогнем на съдебната система да се модернизира”, организирана от Европейския институт.
На срещата, която бе излъчвана в реално време с картина и звук в Портал Европа, граждани имаха възможност да задават въпроси и да изказват мнения. В дискусията бяха поканени да участват млади членове на Съюза на съдиите, студенти, представители на младежки организации, журналисти, както и всички, които следят живото предаване на Портал Европа.

Над 50 души – юристи, правозащитници и правни експерти от цялата страна, - отправиха по Интернет въпросите си към министър Тачева и изказаха свои идеи и оценки за работата на съдебната система, направиха и предложения за подобряване на законодателството и правораздаването.
Специално внимание министър Тачева отдели на въпроси, свързани с проектозакона за конфликт на интереси, приложението на новия ГПК, проблемите при прилагането на сега действащия НПК и разнородната съдебна практика по отношение на института на съкратеното съдебно следствие. В дискусията акцент бе поставен и върху условията за работа на магистратите.Министър Миглена Тачева подробно обясни основните моменти от инвестиционната политика за подобряване и разширяване на сградния фонд на съдебната система.

Министърът на правосъдието и участниците в он-лайн дискусията обсъдиха и идеи за въвеждането на нови дисциплини за обучение на студентите по право.
Министър Тачева пое ангажимент на всички постъпили он-лайн въпроси,  които не бяха дискутирани по време на срещата, да бъде даден  писмен отговор.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |