В новините
 
17.10.2008 17:22   Новината е видяна 4652 пъти
Инциденти в страната през изминалото денонощие

Пловдив. Пловдивчанин е заловен след опит да подкупи двама служители на  Пето РПУ. Вчера в 9.45 часа на бул.”Цариградско шосе”, близо до газстанция автопатрул спрял за проверка лек автомобил “Опел Вектра”. Оказало се, че водачът Б.Н. /27 г./ нямал свидетелство за правоуправление, не можал да покаже и документи за колата. За да избегне съставянето на акт, той подхвърлил на проверяващите 27 лева. Б.Н. е задържан, работата по изясняване на случая продължава.

Плевен. След полицейско разследване е задържан 30-годишен мъж, който извършил грабеж във вторник. Установено е, че около 21 часа същия ден той влязъл в магазин за хранителни стоки в Червен бряг и поискал  козунак и желирани бонбони. Докато продавачката вземала продуктите, той се навел над рафта и грабнал част от оборотните пари. В този момент обаче жената се обърнала, забелязала какво става и опитала да спре дръзкия грабител. Последвала неравна борба – клиентът я повалил на земята, ударил я в гърдите, а после избягал. Когато се съвзела от случая, продавачката позвънила за помощ в полицията. Било организирано издирването на неизвестния мъж, а при задържането му криминалистите открили и взетите от него 260 лева. Полицейска проверка изяснила, че 30-годишният е местен жител и има богата криминална биография. Той има 13 криминални регистрации в Червен бряг, Плевен, Луковит и София и 16 съдебни дела в Плевен, Луковит и Червен бряг.  Материалите по случая са предадени в прокуратурата.
В понеделник вечерта от Центъра за спешна медицинска помощ бил подаден сигнал в полицията за приет мъж в безпомощно състояние с контузии по главата. Незабавно започнало разследване и криминалистите от Плевен и Долни Дъбник установили, че пострадалият е 36-годишен от село Крушовица. При изясняване на обстоятелствата около произшествието станало ясно, че мъжът бил набит при опит да краде дървета от гора край родното си село. На 13 октомври около 17 часа 36-годишният, заедно с друг свой съселянин /на 29 години/, отишъл с конска каруца в гориста местност между село Крушовица и град Долни Дъбник. Започнали незаконна сеч. Докато събаряли дърветата и ги товарели на каруцата, те били спипани от тримата собственици на горите, дошли с лек автомобил „Фолксваген Пасат”. Те ги накарали веднага да хвърлят брадвите и да напуснат мястото. Острият тон обаче не уплашил 36- годишния мъж, който се нахвърлил с брадвата си върху единия от стопаните, последвал ответен удар, а после клон ударил побойника в главата. Крушовенците побързали да напуснат мястото, малко по-късно раненият потърсил лекарска помощ. Настенен е в неврохирургичното отделение на Плевенската болница. Той и неговият авер имат криминални регистрации за предишни престъпления. Уведомена е прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство в Долни Дъбник.

Шумен. Криминалисти на ОДМВР работят по установяването на обстоятелствата и авторите на тежко криминално престъпление. Вчера около 14.30 часа в РУ на МВР Шумен е получен сигнал от гражданин, че в затревена площ в района на кооперативния пазар е намерен труп на мъж. За изясняване на случая са изпратени полицейски екипи. При първоначалния оглед, в присъствието на съдебен лекар, е установена порезна рана на врата на мъжа. В хода на проведените първоначални действия е уточнена самоличността му - 57-годишен жител на Шумен. След направената аутопсия е установено, че се касае за самоубийство. По случая е образувано досъдебно производство.

Благоевград. Над 240 кг канабис иззеха полицаи при проверки в петрички  села, извършени вчера. В пристройка до къщата на Я.С./67г./ в с. Самуилово е открит и иззет чувал с 2 кг сух канабис, а при претърсване в градината били открити още 4 кг полусух канабис. В дома на друг негов съселянин С.И. /52г./ полицаите намерили плик с 450 гр сухи съцветия канабис, а в двора му - още 10 кг полусуха маса стъбла и съцветия от наркотика.  В  хода проверките в с. Скрът в дома на 51-годишния Б.Р. са открити други 27 кг полусуха маса канабис. Извършени са полеви наркотестове, които са показали реакция на марихуана. В РУ Петрич са  образувани  полицейски дознания.
Полицаи от Гоце Делчев работят по установяването на авторите на кражба от магазин за битова техника. Сигналът за извършеното престъпление е подаден вчера. Установено е, че в търговския обект е проникнато след разбиване на входната врата. От там са откраднати 2 телевизора, 5 DVD устройства, микровълнова печка, миксер, компютърна конфигурация и около 1000 лв. оборотни  пари. По случая РУ е образувано полицейско дознание.

Стара Загора. Вчера около 01.30 часа в полицията е получен сигнал за срязана метална решетъчна врата на магазин за хранителни стоки в с. Бяло поле. На място бил извършен оглед и при по-нататъшната работа на криминалистите били установени и задържани тримата злосторници - В.А. /26 г./, А.Б. /27 г./ и Н.Д. /47г./. Те са задържани за 24 часа. Работата по случая продължава.

София. Криминалисти от Първо РУ задържаха грабител, отнел мобилния телефон на столичанин след нанесен побой в заведение на ул.“Л. Каравелов”. След проведени оперативно-издирвателни действия полицаите установили и задържали Р.С. /38г./, мобилният телефон е иззет.Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.198 от НК.
Снощи около 20.30 часа в ж.к.“Дружба” столичанин бил нападнат пред блока, в който живее, от непознат. Извършителят чрез заплаха със сгъваем нож се опитал да му отнеме дипломатическото куфарче с документи и 600 лева. Веднага след получения сигнал полицаи от Осмо РУ извършили заградителни действия и задържали Б.И./23г./, известен на полицията. Работата по случая продължава.
29-годишен мъж е задържан за 72 часа в Седмо РУ. Н.П.от Бестница, известен на полицията откраднал от жилище в “Студентски град” два мобилни телефони и документи. Образувано е досъдебно производство.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |