В новините
 
18.10.2008 08:20   Новината е видяна 5427 пъти
Политиката и организациите на средното съсловие – дискусия за бъдещето на малките и средни предприятия и занаятите

Представители на малките и средни предприятия от 10 балкански страни, както и представители на съответните министерства на икономиката от региона ще се срещнат на 21.10.2008 година в София, Гранд Хотел София, за дискусия за развитието на средното съсловие в страните от Югоизточна Европа. Конференцията се провежда по инициатива на Балканското бюро за подпомагане на средното съсловие, проект на Занаятчийска камара Кобленц, финансиран от германското Министерство за икономическо сътрудничество и развитие. 


Сред почетните гости на конференцията се очакват вицепрезидентът на Република България ген. Ангел Марин, посланикът на Германия в София Н.П. Михаел Гайер, посланикът на Австрия в София Н.П. Клаус Фабиан, председателят на Конституционния и на Висшия административен съд на провинция Райнланд-Пфалц проф. Карл-Фридрих Майер и др. От българска страна в конференцията ще вземат участие заместник-министърът на икономиката Нина Радева, заместник-председателят на Българска стопанска камара Георги Шиваров, председателят на Национална занаятчийска камара Рангел Чолаков, председатели и изпълнителни директори на регионални занаятчийски камари, браншови сдружения и съюзи и предприемачи. От балканските страни в конференцията ще участват министърът на икономиката на Босна и Херцеговина Велимир Кунич, заместник-министри на икономиката на Молдова, Македония, Черна гора и др., както и политици и депутати от Сърбия и Румъния. От страна на организациите на средното съсловие се очаква пристигането на около 40 представители на партньорските организации от партньорските страни.


Конференцията ще бъде открита в 10.30 часа в зала „София” на Гранд Хотел София от д-р Карл-Юрген Вилберт, главен изпълнителен директор на Занаятчийска камара Кобленц, Германия, почетен консул на България в Райнланд-Пфалц и председател на Сдружение Балканско бюро за подпомагане на средното съсловие.


Каним всички представители на средствата за масова информация на откриването на конференцията, както и на пресконференция с официалните гости на конференцията, която ще се състои от 12.30 часа.  






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |