В новините
 
18.10.2008 08:52   Новината е видяна 3831 пъти
Почетният консул на България в Райнланд-Пфалц д-р х. к. мулт. Карл-Юрген Вилберт официално открива Център за средното съсловие на Балканите към Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”.

Почетният консул на България в Райнланд-Пфалц  д-р х. к. мулт. Карл-Юрген Вилберт официално открива Център за средното съсловие на Балканите към Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. Делегация високопоставени юристи, ръководена от министъра на правосъдието на Райнланд-Пфалц,  представя  цикъл лекции. 


На 20 октомври 2008, понеделник, от 10.00 часа в Аудитория 6 на Пловдивския университет с цикъл лекции ще бъде официално открит Център за средното съсловие на Балканите. По инициатива на почетния консул на България в Райнланд-Пфалц и главен изпълнителен директор на Занаятчийска камара Кобленц д-р х.к. мулт. Карл-Юрген Вилберт по този повод на посещение в България ще бъдат високопоставени юристи, водени от министъра на правосъдието на провинцията д-р Хайнц-Георг Бамбергер.

Хармонизирането на правните системи, съществуването на прозрачна и ефективна съдебна система, защитата на правата на личността по отношение на държавата, конкуренцията, борбата срещу корупцията са проблеми, които стоят не само пред специалистите, но и пред широката общественост. Германските юристи ще представят своя опит по тази тематика пред представители на академичната общност и правните институции в България.

В състава на делегацията влизат и председателят на Конституционния съд и Върховния  административен съд на провинция Райнланд-Пфалц, проф. д-р Карл-Фридрих Майер, Главният прокурор Ерих Юнг и председателят на Върховния съд, Ралф Барц.

От 18.00 часа в понеделник в реставрираната в рамките на проект на ЗК Кобленц Данчова къща в Стария Пловдив, ул. “Архитект Христо Пеев” 2 А, по покана на почетния консул д-р Вилберт ще бъде даден коктейл по повод откриването на Центъра, на който представители на медиите биха могли да обсъдят интересуващите ги въпроси с д-р Вилберт, ръководството на Центъра от българска страна и делегацията от Германия.

Наред с инициативите в университета в Пловдив са предвидени и поредица от разговори на делегацията на най-високо политическо ниво в София – с министъра на правосъдието Миглена Тачева, заместник-главния прокурор Христо Манчев, с председателя на Върховния административен съд Константин Пенчев и вицепремиера Меглена Плугчиева.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |