В новините
 
21.10.2008 07:28   Новината е видяна 5234 пъти
Румен Ангелов: Финансовата криза и липсата на държавна политика провалят туризма

Катастрофални последици за туристическия сектор в България заради усложнената икономическа обстановка и дългогодишната липса на държавна политика в тази област – прогнозира бургаският депутат Румен Ангелов.
Стагнацията в международен мащаб води до промяна в нагласите на потребителите. Според икономически анализатори заради рецесията хората в Европа започват да ограничават разходите си, наример за покупки на мебели и почивки в чужбина. Това неминуемо ще доведе до отлив на чуждестранни туристи, макар че този факт се неглижира – коментира Румен Ангелов. Трусове в сектора у нас ще причинят и увеличаващите се лихви по кредите, които заетите в бранша вече трудно обслужват
Депутатът смята, че продължаващата незаинтересованост на държавата за осигуряването на добра инфраструктура и комуникации може да изиграе ролята на фатален удар върху родния туризъм в условията на ожесточаваща се конкуренция за оцеляване на този пазар.
Правителството трябва категорично да подкрепи българския туризъм, като постъпленията от туризма в хазната не трябва да се преразпределят за други нужди, а част от тях да се използват за масирана реклама в международните туристически борси – предлага Румен Ангелов.
Народният представител настоява да се даде зелена светлина пред създаването на регионални съвети по туризъм, които ще могат много по-бързо да локализират проблемите и да ги решават по места.
в. "Фактор" - Бургас




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |