В новините
 
22.10.2008 07:38   Новината е видяна 3901 пъти
Едноминутно изказване на българския депутат в ЕП Петя Ставрева (ЕНП-ЕД) на пленарното заседание на ЕП на 20 октомври 2008 г.

Петя Ставрева (ЕНП-ЕД). – Уважаеми г-н Председател, уважаеми колеги, едно от най-големите предизвикателства пред България е прозрачното усвояване на средствата от европейските фондове. Страната ни допусна сериозни пропуски при работата с предприсъединителните програми, което доведе до блокиране на стотици милиони евро по ФАР, ИСПА и САПАРД. Блокираните средства са сериозен сигнал от Европейската комисия, който трябва да бъде разчетен правилно от българското правителство и обещаните спешни мерки да заработят на практика. 


Както европейските ни партньори, така и всички български граждани трябва да усетят повече воля и решителност в борбата с корупцията и организираната престъпност, и осигуряване на ефективен и надежден контрол върху усвояването на европейските средства. Не можем да си позволим фалстарт при работата с финансовия ресурс от структурните фондове на Общността, защото това ще е фатално за развитието на българската икономика, на българското земеделие, на инфраструктурата, на средния и дребния бизнес, и най-вече за така необходимото повишаване на стандарта на живот на българите. За съжаление, големите потърпевши от грешките и слабостите при усвояването на европейските фондове у нас са именно българските граждани, а не хората, които управляват страната.


С присъединяването ни към Общността получихме възможността да работим с европейските пари, но това трябва да става по европейските правила. Това налагат и националните интереси. И нека не си правим илюзии, че можем да коригираме грешките, без да реформираме системата.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |