В новините
 
23.10.2008 20:20   Новината е видяна 4362 пъти
Министърът на здравеопазването откри изложбата "Медикус, Денто, Галения 2008"

Да имаме финансова възможност да се възползваме от интересните новости, показани на "Медикус, Денто, Галения 2008" - това пожела министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев, който откри 14-то издание на международната изложба. То ще продължи от 22 до 25 октомври с участието на 116 фирми от 19 държави. Те представят съвременни продукти, апаратура и методи за лечение и профилактика в Международен панаир Пловдив.

Изложението показва, че лечението и рехабилитацията имат значимо място в нашата здравна стратегия, подчерта министър Желев в приветствието си до участниците. За първи път  се организира форум "Профилактика на репродуктивното здраве", който обогатява проявата с новия сегмент "Акушерство и гинекология".

По същото време в Международен панаир Пловдив се провежда и Специализираната изложба за СПА и Уелнес туризъм. Оборудване за СПА и Уелнес центрове, програми и продукти за релаксация и разкрасяване показват 31 фирми от 12 държави. Представят се СПА хотели и центрове.

"Двете прояви се превърнаха в значим форум на здравето и красотата. Те излизат от рамките на бизнес събитията, организирани от Международен панаир Пловдив – заяви неговият главен директор Иван Соколов. - Освен традиционното представяне на фирми с техните технологии, продукти и услуги, тук се демонстрират постижения, създадени с грижа за човека, търсят се нови решения за проблемите, свързани със здравето и самочувствието на хората." 

Браншът "Стоматология и зъботехника" остава водещ на изложбата "Медикус, Денто, Галения" с дял от 42%, а след него е "Балнеология и рехабилитация" с 18%. Увеличава се броят на изложителите в сектор "Медицина" и вече са 17%. 13% са участниците, работещи в областта на фармацията и козметиката, а 7% - в услуги, информация и издателска дейност.

Във  форума, посветен на предоляването на стерилитета, са включени дискусии по проблемите на репродуктивното здраве, обучение на общопрактикуващи лекари на 23 октомври, безплатни консултации и прегледи с най-модерния 4-измерен видеозон на 24 и 25 октомври.

В рамките на "Медикус, Денто, Галения 2008" ще се състои и ІV Международен конгрес по възстановителна дентална медицина.  Български и чуждестранни експерти ще бъдат лектори по темата "Естетично зъболечение" на 24 октомври. Практическо обучение на стоматолози и зъботехници за най-новите направления в съвременната имплантология е предвидено за 25 октомври. С двата модула на конгреса ще се комбинират нови знания и умения за тяхното прилагане.

Изложбата за СПА и Уелнес туризъм е съпътствана от професионални семинари за различни видове терапии, прилагани  в СПА и Уелнес центровете, и модели за тяхното менажиране.  Ще има и Ден на здравословното хранене с изложение на полезни продукти, демонстрации за приготвяне на ястия от тях и безплатни консултации с диетолог.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |