В новините
 
28.10.2008 22:19   Новината е видяна 6732 пъти
Национален студентски пленер стартира в Бургас

   Национален пленер на студентите по архитектура бе официално открит в Заседателната зала на Община Бургас от заместник – кметът Ивелина Василева. На събитието присъстваха още главният архитект на общината Веселина Илиева, арх. Росица Златанова от Съюза на архитектите в България, председателят на САБ – Дружество Бургас арх. Владимир Милков, ръководителят на катедрата по архитектура в УАСГ и председател на журито арх. Жеко Тилев и участници в пленера.

     В рамките на 9 дена /от 27 октомври до 4 ноември/ 28 студенти, разделени в 7 колектива ще разработват идейни концепции за изграждане на Детски културно – увеселителен център в Морската градина на града. Участниците са от висши учебни заведения в страната, в които се изучава архитектура – Университета по архитектура, строителство и геодезия в София, „Черноризец Храбър” във Варна, Нов български университет, Висше строително училище „Любен Каравелов” и Лесотехнически университет в София.

     Бъдещите архитекти са поканени от Общината да предложат иновативни и нестандартни идеи за развитие на северната част на Приморския парк в зоната между ул. „Димитър Димов”, ул. „Поморийска” и ж.п. линията за Поморие.

     Проектът включва изграждане на привлекателни сгради, безопасни съоръжения за развлечения, подходящо оформление на растителността в парка и места за паркиране.

     Студентските разработки имат за цел създаването на място, където децата да се забавляват и заедно с това да се обучават, и да развиват своя талант. Детският комплекс ще включва зала за провеждане на форуми, сладкарница, място за игри, видео – кът, развлекателен информационен център и ателиета за различни изкуства /рисуване, фотография, макетиране и авиомоделизъм/.

     Богати са и възможностите, които предлага откритото пространство – изграждане на лятна сцена, пясъчник, площадки за различни видове спортове /бадмингтон, волейбол и др./, велоалея, стена за графити и площадка за улични спортове /ролери, скейтборд и др./, която през зимата може да бъде превърната в ледена пързалка.

     Идеята на общинската администрация за обособяване на Детски увеселителен център е част от програмата за културно развитие на града. Готовите проекти ще бъдат представени на 4 ноември от 10.30 часа в Заседателната зала на Община Бургас.

     Организатори на събитието са Община Бургас, Съюз на архитектите в България, САБ – Дружество Бургас и Общински детски комплекс. 
 






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |