В новините
 
04.11.2008 17:45   Новината е видяна 4304 пъти
Модернизират рибарско пристанище "Мичурин" по европроект

Община Царево ще кандидатства по оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” с проект „ Реконструкция и модернизация на рибарско пристанище „Мичурин”, съобщиха от пресцентъра на общината. Мярката за безвъзмездната помощ в размер на около 4 млн лева е „Инвестиции за реконструкция и модернизация на рибарски пристанища, места за разтоварване и закрити лодкостоянки”. Това решиха съветниците на извънредна сесия на общинския съвет в събота.

Европейската субсидия ще помогне за ремонт и модернизация на кейовата инфраструктура и разширение на рибарското пристанище. За целта се отнемат 4166 кв м от съседния имот, собственост на ПК „Перла”- Царево. Така цялата площ на рибарското пристанище ще стане 8 799 кв м. Съветниците гласуваха и проекта за подробен устройствен план на терена, отреден за рибарско пристанище.

В рамките на един месец ще бъдат подготвени документите за кандидатстване. За целта новообразуваният терен ще се актува като публична общинска собственост с предназначение за рибарско пристанище. Това на практика означава, че върху него не могат да бъдат строени хотели и казина, а само сгради, които ще се използват изключително за целите на рибарското пристанище.

Осъществяването на проекта ще осигури необходимите места за домуване и ще гарантира сигурността на рибарите и риболовните кораби. Най-напред ще бъде изградена техническата инфраструктура. Има идея за изграждането и на отделен пречиствателен модул. Проектът предвижда още осветление, паркинги, улична мрежа и обслужващи спомагателни сгради, част от които ще са за хладилна складова база. Това ще улесни рибарите в продажбата и съхранението на улова. С разширението на рибарското пристанище се откриват възможности за построяване и на малка работилница за лодки. Така на територията на Царево ще има две пристанища – за обществен транспорт и рибарско пристанище. В Царево са регистрирани около 200 риболовни кораба за стопански и любителски риболов.

Източник: Burgasinfo.com





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |