В новините
 
05.11.2008 12:03   Новината е видяна 5378 пъти
Туроператорите харесаха програмата на общината за туристическите борси

Браншовиците бяха запознати с хода на проекта за реконструкция на пътя с. Присад- с.Зидарово

Община Созопол инициира среща с местните туроператори, хотелиери и членове на съвети по туризма в общината, на която бяха запознати с програмата за развитие на туризма и плана за посещение на международните туристически борси. В срещата участваха местните туроператори  Николай Райков, Стефан Комитов,Мария Рейзи,Таня Бишкова, управителят  на  к-с „Санта Мрарина”, общинският съветник и председател на Съвета по туризъм- Созопол Тодор Чакъров и представители на Съвета по туризъм в с. Черноморец.
Зам. кметът Катя Стоянова запозна присъстващите с работата по изпълнението на проекта „ Ремонт на общински път, в участъка разклон с. Присад-с. Зидарово”, който се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма” Регионално развитие 2007-2013”, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие. Единодушно беше мнението, че въпреки съществуващите многообразни природни и културни забележителности и събития в района те не се включват в туристическите оферти и пакети. Реализирането на проекта ще даде възможност за бърз и удобен достъп до туристически обекти, както и възможности за разширяване на туристическия продукт, в т.ч. и развитието на селски туризъм.
Присъстващите на срещата туроператори  приеха програмата , изготвена от община Созопол за посещение на международни туристически борси и приветстваха последователната и активна политика на общинската администрация по отношение на туризма. Всяко едно от предложенията за участие в туристическите борси бе обсъдено, като особено голям интерес предизвикаха туристическите борси във Израел, Финландия и Москва . С готовността на общината с рекламни материали ги запозна секретаря на общината Веселина Спасова.

Обсъден бе и изминалия туристически сезон, като бяха коментирани положителните и отрицателни тенденции в туризма.  Данни по отношение на събираемостта на туристическите такси, лицензирането на туристически обекти и тяхната категоризация изнесе директорът на Дирекция „ Приходи, местни данъци и такси” Калина Павлова.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |