В новините
 
13.11.2008 18:34   Новината е видяна 5442 пъти
Община Бургас спечели 2 проекта по ОП „Административен капацитет”

Министърът на държавната администрация Николай Василев връчи на зам.-кмета Ивелина Василева грамоти за 2 проекта, спечелени от Община Бургас по Оперативна програма „Административен капацитет” /ОПАК/. Официалната церемония се състоя  в София.

Единият проект е спечелен в партньорство с Община Сливен по Приоритетна ос I. “Добро управление”, Подприоритет 1.2. “Прозрачна и почтена държавна администрация”. Негова основна цел е повишаването на информираността на гражданите и бизнеса за административната дейност, обслужването и процесите при вземане на решения в Община Бургас. Очакван резултат ще бъде оптимизирането на работните процеси в общинската администрация, което да доведе до повишаване на отчетността, прозрачността, достъпа до информация и превенция на корупцията в Общината. Постигането на тези цели ще бъде обезпечено чрез използването на съвременни информационни технологии за поддържане на публична информация в интернет. Предвижда се и увеличаване броя на каналите за предоставяне на публична информация относно дейността на общинската администрация и общинския съвет. Този проект е на стойност 630 000 лв. - 100% финансиране по ОПАК.

Вторият проект е спечелен от Община Бургас в партньорство с МРРБ по Приоритетна ос I. Добро управление, Подприоритет 1.4: „Администрацията - партньор на бизнеса”. Проектното предложение е озаглавено „Създаване и утвърждаване на механизъм за успешни публично-частни партньорства в община Бургас и Югоизточен планов регион”.

Целта на проекта е администрацията (централна и общинска) да се превърне в реален и ефективен партньор на бизнеса чрез създаване и прилагане на прозрачни и достъпни правила за осъществяване на публично-частни партньорства.

Общата стойност на този проект е 520 000  лева, отново осигурени по ОПАК.

Периодът за изпълнение на двата проекта е 12 месеца. Реалното усвояване на парите ще започне в началото на 2009 г.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |