В новините
 
15.11.2008 19:39   Новината е видяна 4238 пъти
МДААР предоставя система за управление на опашките на 10 администрации от община Варна

Министерството на държавната администрация и административната реформа оборудва десет офиса за административно обслужване в община Варна със системи за управление на чакащи клиенти. Това са централното звено за обслужване на общинската администрация, два офиса на дирекция „Местни данъци”, трите офиса на районна администрация „Аспарухово”, както и звената за предоставяне на услуги в администрациите на районите „Приморски”, „Младост”, „Владислав Варненчик” и „Одесос”.

Това е втората вълна от обекти, в които МДААР внедрява такава система. Модерното оборудване, което спомага за подобряване на обслужването, вече работи успешно в още 39 обекта в цялата страна – 12 офиса на дирекция „Документи за самоличност” към МВР, 1 офис на КАТ и 26 офиса на Националната агенция за приходи, сред които и този във Варна.
Системите за обслужване на чакащи клиенти съдържат клиентски терминал, оборудван с уред за издаване на билети; високоговорител за обявяване на следващия клиент; комбиниран екран, разположен на мястото за изчакване, и екрани на всяко гише. В създадената зона за клиенти са монтирани устройства, които информират потребителите за предлаганите услуги, за времето за чакане и обслужване, насочват към съответното гише. Заявката на желаната услуга става чрез натискане на съответния бутон, като клиентът получава билет с пореден номер и допълнителна информация за средно време на изчакване, брой чакащи клиенти и др.
Системата е полезна и за ръководителите на съответните администрации, предоставяйки статистическа информация, важна при взимането на решения за подобряване на организацията на работа:
–  Време за обслужване
–  Брой обслужвани клиенти
–  Интензивност на обслужване
–  Пиково време за обслужване
–  Средно време на обслужване и на изчакване
–  Брой работни места, предлагащи дадена услуга и др.

Системата извежда и информация за предоставянето на услуги за всяко работно място и дава предупреждение за достигане на критични точки на функционалност, което дава възможност за бърза реакция – отваряне на допълнителни гишета за обслужване, удължаване на работното време и пр.
Изпълнител на проекта на МДААР е фирма „Моникомп България” ЕООД, която спечели обявената от МДААР обществена поръчка за рамково споразумение за изграждане, доставка и сервиз на системи за управление на чакащи клиенти.

Източник: Министерство на държавната администация и административната реформа





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |