В новините
 
17.11.2008 22:10   Новината е видяна 4858 пъти
Информационен бюлетин на МВР

София. По сигнал от пострадали граждани служители на Второ РУ са разкрили и задържали извършител на поредица кражби на мобилни телефони от малолетни и непълнолетни. 28-годишният Б.Ц., регистриран вече за кражби, се навъртал край училище в жк.”Надежда”. Спирал някой ученик и се представял за служител на полицията. Под предлог, че наблизо е извършена кражба на мобилен телефон, искал ученикът да му даде своя джиесем, за да провери дали не е същия. Минути по-късно изчезвал. До момента са регистрирани два подобни случая. Материалите са докладвани на прокурор в СРП. Криминалистите документират и други негови престъпни деяния. 
Уличен грабеж над 69-годишна жена бе разкрит от служители на сектор “Грабежи”-СДВР. На 16 октомври двама непознати нападнали столичанката към 20 часа в жк.”Надежда” и отнели дамската й чанта с лични документи, пари и два мобилни телефона. В хода на разследването се изяснило, че извършителите са 18-годишният Г.В. и 15-годишният М.К., известни на полицията. Преди два дни те са задържани, снето им е обяснение. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Случаят е предаден на прокуратурата.
Снощи в Пето РУМВР е получен сигнал за инцидент на ул.”Момина клисура” в жк.”Сухата река”. Изпратеният незабавно на място полицейски патрул установява 20-годишния М.Е., който съобщава, че бил напръскан със спрей по лицето при възникнал скандал между него и П.Ц./22г./. Полицаите повикали екип на Бърза помощ, но М.Е. не позволил да бъде прегледан. Отказал е и да подаде жалба в полицията за инцидента.

Пловдив. 23-годишна пловдивчанка е била задържана на 15 ноември като заподозряна в притежание на наркотични вещества. В 12.15 часа на ул.”Варшава” на входа за стадион „Христо Ботев” при проверка от охраната на футболната среща между отборите на „Ботев” и „Пирин” полицаите намерили у Н.М./23г./ марихуана с общо тегло 0,1711 грама. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура Пловдив.
35-годишен мъж е бил намушкан с нож вчера в с. Първенец. Заподозряна в извършване на деянието е 32-годишната Н.Д. от същото село. По първоначални данни в 19.40 часа след употреба на алкохол младата жена се прибрала в къща на ул.”Родопи”, където живеела на семейни начала с А.К./35г./, но заварила вратата заключена. Този факт афектирал дамата и тя счупила два прозореца на къщата. Мъжът отворил вратата и Н.Д. се нахвърлила върху него с кол. След това грабнала нож и пробола приятеля си в гърба. Съседи, станали свидетели на инцидента, сигнализирали в полицията. Пострадалият отказал лекарска помощ, както и да подаде жалба срещу нападателката си. 

ОДМВР-София. Ботевградски криминалисти за пореден път заловиха стария познайник на полицията К.Ю./40г./ В неделя през нощта рецидивистът нападнал младо момиче и отмъкнал дамската му чанта с пари и документи. Жертвата заявила грабежа в полицията към 4.30 сутринта. Уплашената девойка разказала, че докато се прибирала от дискотека по бул.“Трети март” близо до данъчната служба била пресрещната от непознат мъж, който се нахвърлили върху нея с юмруци, грабнал дамската й чанта и побягнал към ромската махала. Наблюдателното момиче дало точно описание на нападателя, което веднага насочило криминалистите към вероятния извършител. Още същата сутринта полицаите задържали в дома му К.Ю. Чантата, обект на грабежа, също била открита в къщата. Мъжът бил задържан с полицейска мярка за 24 часа. Нападателят е осъждан за изнасилване,  известен е за множество  кражби. По случая се води дознание. Уведомена е Районна прокуратура-Ботевград.

Пътни инциденти. Сливен. Мъж загина, а  жена и  дете са в болница след тежка катастрофа край Сливен тази сутрин. Около 8.45 часа на пътя Сливен - с. Тополчане, в района на разклона за вилна зона “Рамануша”, лек автомобил “Фолксваген Голф”, предприел изпреварване на микробуса пред него, който бил спрял за да изчака, завиващ пред него наляво леко-товарен автомобил “ЖУК”. При изпреварването лекия автомобил се блъска в “ЖУК”-а, отклонил се, напуснал пътното платно, блъска се челно в крайпътно дърво и се запалил. Вследствие на катастрофата на място починал водачът на лекия автомобил, а жена и дете, които пътували в колата са настанени за лечение в МБАЛ–Сливен.  Образувано е досъдебно производство.
 Варна. На 16 ноември около 13 часа на АМ”Хемус” на надлеза на пътен възел с.Ветрино, лек автомобил “Мерцедес”, управляван от 40-годишен мъж, движещ се посока Шумен, поради движение с несъобразена скорост, поднесъл, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал със задната част в насрещно движещ се лек автомобил “Матра”.  В резултат на удара на място са загинали 30-годишен мъж от “Мерцедеса” и 49-годишна жена от “Матра”-та. Във варненската болница са настанени още четирима, един от които с опасност за живота.
Бургас. Снощи, около 19.40 часа на главен път ІІ-99, между селата Атия и Черноморец, до бензиностанция “Лукойл”, лек автомобил “Фолксваген Транспортер”, управляван от 63-годишен мъж, предприел маневра завиване в обратна посока и се ударил в насрещно движещия се лек автомобил “БМВ”, управляван от 43-годишен мъж. В резултат на удара загинал водачът на “Фолксваген”-а и жена, пътуваща също в колата.

Източник: Министерство на вътрешните работи





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |