В новините
 
18.11.2008 20:31   Новината е видяна 5297 пъти
РИОКОЗ - Бургас отбелязва Международния ден против тютюнопушене с много дейности

По повод отбелязването на Международния ден за борба с тютюнопушенето и във връзка със Заповед на МЗ по Национална програма за ограничаване на тютюнопушенето за 2008 г. Дирекция "ООЗ" при РИОКОЗ реализира следните дейности:

Сред детските заведения в комплексите на гр. Бургас е мултиплициран модел за обучение под формата на интерактивни занимания и книжка-комикс с любими детски герои на децата "Обещай ми дом без цигарен дим!". Целта е да се редуцира риска от тютюнопушене, чрез изграждане на среда, нетолерираща тютюнопушенето сред най-малките.

Основна задача е стимулиране на педагогическо и родителско участие в превантивни дейности за ограничаване на тютюнопушенето чрез създаване на алтернативен модел на обучение сред деца от детски градини, съвместно с директори, педагози, психолози, медицински специалисти, родители. Децата ще рисуват на 20 ноември в 20 пилотни детски градини в комплексите на гр. Бургас общ. Сунгурларе общ. Карнобат общ. Приморско. Те ще участват в дидактични игри, а книжката която ще нарисуват ще подарят на своите родители, като послание към тях да не пушат.

Сред учениците от 5-8 клас Дирекция "ООЗ" при РИОКОЗ съвместно с БМЧК и сдружение "Равновесие" се проведе конкурс за най-добро лого на тема "Младите хора свободни от тютюнев дим". В конкурса взеха участие ученици на възраст 11-15 години от Бургаски регион. Отличените с награди деца са:
I-во място – Мариела Тодорова - 5а клас - ОУ "Св. Княз Борис I"
II-ро място - Стефани Николова - 7з клас - ОУ "Братя Миладинови"
III-то място - Александър Милков - 7б клас - СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Карнобат
С отличеното лого са издадени здравно – образователни материали за разпространение сред всички ученици. На 20 ноември като награда за всички деца участвали в конкурса се организира изложба с техните творби в Младежки културен център.
Нека всички на 20 ноември да не запалваме цигара и всяко едно левче се събере във фонд за дарение на болно дете, сираче или беден човек.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |