В новините
 
20.11.2008 16:10   Новината е видяна 5517 пъти
И новият генерален консул на Гърция поиска дипломатически офис в Бургас

В Бургас се проведе протоколна среща между кмета Димитър Николов и новия генерален консул на република Гърция в Пловдив Николаос Пиперигос. Дипломатът не скри амбицията си скоро в Бургас да заработи дипломатически офис на генералното консулство. Николаос Пиперигос определи Бургас като „град, който дърпа цял регион след себе си”.

„Изпитвам сантимент към всички морски градове”, каза още той.
Димитър Николов приветства идеята за отваряне на консулски офис в Бургас. В разговор със своя гост той поиска съдействие за развитие на трансграничното сътрудничество между Бургас и гръцките региони около Александруполис и Солун. Идеята на бургаския кмет е да се подобри пътната инфраструктура от двете страни на границата, в направленията Бургас - Свиленград, Солун - Александруполис, Александруполис - Свиленград. Димитър Николов аргументира предложението си с интереса на гръцки бизнесмени към Бургас и българското Черноморие, които обаче се оплакват от трудната пътна комуникация с България.

Кметът Николов предложи на Николаос Пиперигос и общи действия за ограничаване на зачестилите бракониерски набези за улов на бяла пясъчна мида по южното ни Черноморие. Този вид мекотело е деликатес в Гърция. Високата изкупна цена на бялата мида е изкушение, на което някои гръцки граждани не успяват да устоят и минават границата специално за да я ловят у нас, където това е абсолютно забранено.

През 2000 г. Николаос Пиперигос бе награден с орден “Мадарски конник" /втора степен/ за ролята му при укрепването и развитието на българо-гръцките отношения. Тогава той изпълняваше длъжността трети секретар в Дипломатическия кабинет на Президентството на Република Гърция.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |