В новините
 
21.11.2008 16:23   Новината е видяна 5317 пъти
СКАТ отново печели награди от “Българската Европа”

Телевизия СКАТ отново спечели две награди от медийния фестивал “Българската Европа” в конкуренция със 110 програми на телевизии, радиа и независими продуценти от цялата страна. С призове бяха отличени документалните филми на СКАТ “Джулай 2008” и “Кървава чешма”.

Журито отличи “Джулай 2008” с автор Валери Симеонов, режисьор и монтажист  Мартина Чачевска и отговорен оператор Светослав Стойнов заради “артистичното отразяване на традицонен неформален празник”. “Джулай 2008” е репортажен филм за концерта на “Юрая Хийп” на Камен бряг. Традицията да се посреща слънцето на 1 юли на морския бряг е родена от песента “Джулай морнинг” и се провежда единствено в България. През тази година авторът на песента – Кен Хенсли – за първи път видя с очите си какво мощно движение е предизвикал със своята музика. Много от интервютата във филма са направени от  Валери Симеонов, който е и председател на бургаския общински съвет.

В конкуренция с 24 филма на най-големите български телевизии филмът “Кървава чешма”(автор Силвия Трендафилова, оператор Иван Банчев, монтаж Димитър Хаджиев, музика Димитър Аргиров) спечели специалната награда на организаторите на фестивала “Европейски пространства”. Призът бе присъден за аналитично представяне на болезнени факти от миналото. “Кървава чешма” разказва за атентатите, извършени от турска терористична организация през 80-те години на миналия век. “В днешно време целият свят отрича тероризма, а в село Трънак в България, която е пълноправен член на ЕС, бе издигнат паметник в чест на трима терористи” – казва Силвия Трендафилова.

“Българската Европа” е единственият медиен фестивал за европейския път на България. ТВ СКАТ е сред традиционните участници на форума и в петте издания досега е спечелила 14 първи или специални награди за документални филми, публицистични предавания, разследваща журналистика, борба с корупцията, информационна кампания в полза на обществото, новини.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |