В новините
 
05.12.2008 16:05   Новината е видяна 6604 пъти
Никулденските тържества в Бургас ще се гледат онлайн в цял свят

* Проектът „Завръщане в Бургас” започна да се случва

Тържествата по случай празника на Бургас Никулден ще се излъчват онлайн в интернет. По този повод за първи път в България ще бъдат използвани най-модерните технологии на американската корпорация „Епъл” /Apple/. Излъчването е подарък от Неда Калчева и Иван Ненчев - създатели на съвсем новата българска компания IExpert, базирана в Бургас. Фирмата е специализирана в дизайна и разработката на иновативни софтуерни продукти.

Неда и Иван са представители на рядката порода българин, успял в чужбина, но избрал да се завърне у дома. Преди да се установят в Бургас и да започнат да развиват бизнеса си тук, Неда и Иван са работили в централата на CNN в гр. Атланта, щата Джорджия.

По всичко изглежда, че те ще се превърнат в начало и символ на проекта по идея на кмета Димитър Николов „Завръщане в Бургас”, който има за цел да събира на Никулден известни и доказали се в професията си бургазлии, както и хора, свързани по един или друг начин с Бургас. В дългосрочен план проектът цели да задържи младите специалисти тук и да привлече в Бургас мозъци от страната и чужбина.

Празничната програма за Никулден ще може да се гледа онлайн през прозорец в сайта на Община Бургас - www.burgas.bg. Неда и Иван са готови да предоставят безвъзмездно код и инструкции за регулиране на настройките на всички електронни медии, които проявят интерес към излъчването. Те гарантират пълно отразяване и архивиране на заснетия материал, който ще може да се тегли след 6 декември от техния сървър. Неда и Иван, както и Община Бургас по своите канали, ще се свържат чрез форумите в интернет на първо време с бургаските колонии и цялата българска общност в САЩ, за да ги уведомят за предстоящото онлайн излъчване. 




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |