В новините
 
23.08.2004 13:18   Новината е видяна 3708 пъти
Балтимор събира чудесата на морския свят
В изкуствената тропическа гора пъплят игуани и крокодили, по дърветата скачат маймуни

Националният аквариум в пристанищния град Балтимор в щата Мериленд, на източното
крайбрежие на САЩ, е една от най-големите атракции за американския семеен туризъм, пише в. "Ю Ес Ей тудей". Този вид туризъм е най-динамично развиващата се тенденция в американската туристическа индустрия. По броя на посетителите балтиморският аквариум се нарежда на второ място сред всички аквариуми в САЩ. Пред него е само прочутият "Монтерей бей аквариум" в щата Калифорния. Посещението на аквариума започва с беседа от специалист по морските обитатели. Тя въвежда посетителите в необикновената атмосфера на този своеобразен музей на живата морска флора и фауна, казва представителят на управлението на аквариума Бил Минарик. Създаден през 1981 г., Балтиморският аквариум сега е на второ място по посещения в сравнение с другите по-стари аквариуми в страната. Тук нещата са в постоянно развитие. Сега се строи Австралийско крило, което ще представи обитателите на реките в Австралия. За неговото създаване ще се изразходват 66 милиона долара. Крилото ще бъде открито следващата пролет. В момента в аквариума най-силно привлича вниманието новото шоу с делфини.
Ако решите да посетите аквариума в Балтимор, трябва да му отделите поне 3-4 часа. Но няма да съжалявате. Защото ще се убедите, че сте били на едно изключително интересно място. Там, ако имате достатъчно търпение и интерес, можете да видите над 10 000 морски обитатели.Огромната сграда на аквариума е на седем нива, а обемът на водата в различните сектори е около 9 милиона литра. Разхождайки се из тези нива на огромния аквариум, зрителите виждат не само познати морски обитатели. Погледът им попада и на видове риби и земноводни, за които дори не са и чували. В павилиона за морските бозайници посетителите могат да научат много за най-интелигентните същества на океаните и моретата - делфините. В този павилион делфините от Атлантика участват в изключително атрактивното шоу "Делфините от нашия бряг". При фамилните посещения не само децата, но и родителите им научават неизвестни за тях неща за живота и поведението на делфините, както и за големите им възможности да общуват с хората и да се радват на това общуване. Освен шоуто в делфинариума павилионът предлага галерия, където посетителите могат да се запознаят и с други морски бозайници. Голяма публика привлича павилионът с акулите, в който има различни видове от тези най-опасни морски хищници. Друго фантастично зрелище е изкуствено създадената южноафриканска тропическа гора. Тук са събрани почти всички представители на флората и фауната на тропика - големи игуани, червени ибиси, различни тропически пернати. Заедно с това в тропическата гора са разположени и големи резервоари, в които могат се видят удивително красиви разноцветни риби, обитаващи кораловите рифове. В този сектор могат да се видят дори крокодили. По клоните на дърветата се разхождат маймуни, а наоколо се чуват гласове на папагали, цвърчене и писъци на безброй екзотични птици.Аквариумът е най-предпочитаната от туристите забележителност на Балтимор. Пред неговия вход опашката не намалява през целия ден и се чака немалко. Но чакането си струва, защото там могат да се видят почти всички морски обитатели.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |