В новините
 
03.12.2008 21:00   Новината е видяна 4973 пъти
За първи път бургазлии ще ползват градски автобуси с климатици

По линии 12, 12 А и 4 в обществения транспорт на Бургас за първи път утре тръгват автобуси, оборудвани с климатици. Те са 5 на брой и са очакваната втора партида от доставката на 10 возила с марка „Тедом”, закупени на лизинг от Община Бургас.

Първите 5 автобуса пътуват в града вече от месец и радват бургазлии със своята бързина и комфорт. Общата стойност на инвестицията възлиза на 5 800 000 лева. И 10-те нови "Тедом"-а в автопарка на „Бургасбус” са с газови двигатели. Те са нископодови, с накланяща се платформа, улесняваща достъпа на трудноподвижни лица. Автобусите са дълги 12 метра, с 30 седящи места и капацитет, позволяващ да поемат повече от 90 пътници. Двигателите им са проектирани и произведени специално за работа на природен газ. Това намалява в пъти разходите за гориво и намалява значително количеството на излъчваните във въздуха вредни емисии.

В 10-те чисто нови, както и във всички останали автобуси на градския транспорт в Бургас ще бъдат залепени стикери с надпис: „Пазете автобусите. Те са ваши!”. Общинска администрация разчита на съдействие от страна на всички пътници за по-дългото съхранение на автобусите в сегашния им приветлив вид.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |