В новините
 
04.12.2008 16:46   Новината е видяна 3657 пъти
Основни теми на пленарната сесия на ЕП в Брюксел (3-4 декември)

Сред акцентите на пленарната сесия на ЕП в Брюксел (3-4 декември) са посещението на Далай Лама в Европейския парламент, дебатът относно състоянието на преговорите по климатичния пакет, както и отпускането на един милиард евро на развиващите се страни поради рязкото покачване на цените на храните. Парламентът ще проведе също така дебат относно предстоящия Европейски съвет (11-12 декември) и ще разгледа доклад за положението на жените на Балканите.
 
Далай Лама на посещение в Европейския парламент в Брюксел на 4 декември. На 4 декември в Европейския парламент в Брюксел ще се проведе тържествено заседание с участието на Далай Лама, който ще говори пред депутатите. Посещението му е част от Европейската година на междукултурния диалог.
 
Депутатите ще обсъдят състоянието на преговорите по климатичния пакет. На 4 декември ЕП ще обсъди състоянието на течащите в момента преговори между Парламента, Съвета и Комисията по климатичния пакет. В него се предлагат законодателни мерки за постигане целите на ЕС до 2020 г. в областта на климатичните промени, договорени на Европейския съвет от март 2007 г.: намаляване с 20% на емисиите на ЕС на газове с парников ефект, увеличаване с 20% на дяла на възобновяемите енергийни източници в общата енергийна консумация, както и нарастване на дяла на биогоривата с 10%.
 
Един милиард евро за мерки срещу поскъпването на храните в развиващите се страни. ЕП ще гласува отпускането на един милиард евро допълнително на развиващите се страни за периода 2008-2010 г., които да помогнат за посрещането на последствията от рязкото покачване на цените на храните през 2007 и 2008 г. 35 страни ще могат да се възползват от тази допълнителна помощ.
 
Европейският парламент разглежда положението на жените на Балканите. Докладът, който ЕП ще гласува на 4 декември, оценява положението на жените на Балканите в различни области, сред които пазар на труда, здравеопазване, участие на жените в процеса на вземане на решения, домашно насилие и трафик на жени. Депутатите препоръчват по-голяма автономност на жените в балканските общества, както и предоставяне от страна на Комисията на предприсъединителни фондове за укрепване на правата на жените на Балканите.
 
Депутатите питат Съвета относно Акта за малкия бизнес. На 3 декември представители на Съвета ще отговорят на устен въпрос от страна на депутатите относно мерките за подобряване на условията за малки и средни предприятия (МСП), включени в Акта за малкия бизнес в Европа. В него те питат Съвета какви мерки смята да предприеме, за да осигури траен достъп до финансиране за МСП в условията на финансова криза. Съветът прие официално Акта на 1 декември.
 
ЕП ще обсъди подготовката на предстоящия Европейския съвет (11-12 декември). На 3 декември депутатите ще обсъдят програмата на предстоящия Европейски съвет в Брюксел, който ще се проведе на 11 и 12 декември. Сред основните теми, които министър-председателите и държавните глави на 27-те държави-членки ще обсъдят, са отговорът на ЕС на световната икономическа и финансова криза, приемането на климатичния пакет и Договорът от Лисабон.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |