В новините
 
05.12.2008 16:30   Новината е видяна 5139 пъти
Агра 2009 по-голяма въпреки кризата

АГРА 2009 ще бъде по-голяма от тазгодишната. Тя ще бъде открита след повече от два месеца, но наетите изложбени площи вече надвишават територията, ангажирана  за предишното издание.  Международната селскостопанска изложба  ще се проведе от 18 до 22 февруари 2009 г. в панаирния комплекс в Пловдив.

Новост  е секцията „БиоАгра” за  изделия  на биологичното земеделие и животновъдство, както и за лицензирани фирми, издаващи сертификати за екологични ферми и продукти. За първи път се организира конкурс за иновации в областта на селското стопанство сред изложителите. 

Чуждестранни компании са заявили досега експозиционни площи, които са с 11% повече в сравнение с АГРА 2008.  Българските фирми все още са в рамките на миналата година, но се очаква ръст и при тях. 

По-голямо е увеличението при откритите изложбени площи – общо 11%. То показва  засилваща се активност на производителите и дистрибуторите на селскостопанска техника, която обикновено се демонстрира извън палатите.

Престижът на АГРА, която е най-авторитетният форум на агробизнеса в Югоизточна Европа,  мотивира участниците да се представят по-мащабно заради стагнацията на пазара. Фактът, че се включват в реномирано изложение, подчертава тяхната стабилност и подобрява  репутацията.  

В период на криза  сериозните компании не намаляват, а увеличават бюджетите си за реклама и презентиране, за да запазят пазарните си позиции, сочат анализи на експерти.  Като пример най-често се цитира  проучване на McGraw-Hill, проведено между 600 компании в периода 1980-1985 година. То констатирало, че компаниите, които не са спрели да инвестират в реклама по време на рецесията през 1981-1982 г., по-късно са увеличили продажбите си с 256% спрямо останалите конкуренти.

Освен фирмите от областта на агробизнеса, засилен интерес към представяне в панаира  показват производителите и търговците от лозаро-винарската индустрия.  Заявките за участие във ВИНАРИЯ 2009 се увеличават след среща на ръководството на Международен панаир Пловдив с представители на Националната лозаро-винарска камара и собственици на винарски изби.  Изложители от Гърция, Италия и Унгария вече са ангажирали щандове за ВИНАРИЯ,  чието 17-о издание ще се проведе от 18 до 21 март 2009 г. в панаира.  На него ще стартира „Гурме салон” за храни и продукти от висок клас, подходящи за консумация с елитни вина и спиртни напитки.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |