В новините
 
07.12.2008 16:20   Новината е видяна 6542 пъти
Почина Снежана Христова - участвала в създаването на първия български електронен калкулатор "ЕЛКА 6521"

Напусна ни завинаги ст.н.с. Снежана Христова, един от създателите на първия български електронен калкулатор „ЕЛКА 6521”. Българска стопанска камара загуби ерудиран експерт, отдал съзнателния си живот на един приоритет – иновациите.

„Бизнесът знае, че без иновации, без нови идеи, технологии и изделия, без ново производство не може да се върви напред”, повтаряше неуморно приживе Снежана и не спираше да мечтае за едно по-високо технологично общество.

Като председател на Браншова камара по електронна промишленост и информатика и повече от 15 години член на БСК, тя остави прекрасни примери на ангажирано поведение, приятелство, топли чувства, човещина.

Ст.н.с. 2 ст. инж. Снежанка Владимирова Христова е родена на 22 май 1941 год. в гр. София. Завършва Технически университет (ВМЕИ "Ленин") София, специалност "Радио и т.т. техника". Председател на Българска браншова камара по електронна промишленост и информатика, Член на Управителния съвет на Съюза по електроника, електротехника и съобщения. От 1994 до 1995 г. работи в Министерството на промишлеността: Началник Главно управление и и.д. Заместник-министър.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |