В новините
 
06.12.2008 16:30   Новината е видяна 5670 пъти
Гости на Бургас за Никулден са първенците на Краснодар

В празничното честване на Никулден в Бургас се включва и делегация от руския Краснодар, водена от кмета на града Владимир Евланов и председателя на местния парламент Николай Котляров.

На 5 декември се състоя протоколна среща между тях и бургаските им колеги Димитър Николов и Валери Симеонов. Гости и домакини се обединиха около мнението, че е дошло време за възобновяване на интензивното сътрудничество между двата града.

Краснодар е първият град, с който Бургас се е побратимил. Особено активни са взаимоотношенията между Бургас и Краснодар през 80-те години на миналия век. Тогава в Бургас е построен магазин „Краснодар”. Неслучайно хотел „Кубан” в Слънчев бряг носи това име - Краснодар е център на Кубанската област в Русия. Същевременно и днес в гр. Краснодар има улица и ресторант „Бургас”.

Владимир Евланов се оплака, че в Русия му липсват вкусните български домати. Краснодарци поканиха кмета и Валери Симеонов да им гостуват догодина. В края на срещата домакини и гости размениха подаръци помежду си. Делегацията от Краснодар ще участва в повечето празнични събития от никулденската програма на Община Бургас.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |