В новините
 
09.12.2008 21:38   Новината е видяна 5298 пъти
Сборник за добро управление и открита администрация бе представен в Община Бургас

Кметът на Община Бургас Димитър Николов и омбудсманът Таньо Атанасов представиха, днес, съвместен сборник за добро управление, открита администрация и активни граждани. В него са поместени най-новите европейски стандарти за административно обслужване, Харта на клиента и Етичен кодекс за поведение на служителите от общинска администрация.

Идеята на сборника с документи е да подобри качеството на административното обслужване и да повиши доверието на гражданите към общинските органи. За целта той ще бъде раздаван на служителите от общинската администрация и на гражданите. До момента са разпространени 2000 бр. на книжката и при необходимост ще бъдат отпечатани нови.

Кметът Николов набеляза първите стъпки, които са вече постигнати, в тази насока – успешното сертифициране на Община Бургас по международните стандарти за качество, внедрената нова система „едно гише”, въведените онлайн електронни услуги на сайта на общината „Имотен регистър”, „Справка за заведен документ в Община Бургас” и „Справка за финансови задължения към Община Бургас” са само част от тях.

„В момента дори не е необходимо гражданите да губят време, посещавайки сградата на общината, а само да имат вкъщи компютър и интернет.”, сподели той.

Други усилия по посока на откритата и прозрачна администрация в Община Бургас са въведеният автоматичен вход на телефонната услуга, улесняващ служители и граждани, удълженото работно време на Центъра за административно обслужване, задължителните баджове на служителите, системата за контрол на достъпа и спазването на работното време, откритият телефон за сигнали от граждани, новата интернет-страница на Община Бургас и улесненият достъп на хората с увреждания.

„Ние ще продължим да работим активно в посока подобряване дейността на общинската администрация, но също така искаме да насърчим и активната гражданска позиция. За това още преди година отхвърлихме формата „Молба”, която беше основния документ, с който гражданите се обръщаха към администрацията. Сега бургазлии подават питания, искания и жалби.”, допълни кметът.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |