В новините
 
15.12.2008 21:46   Новината е видяна 5710 пъти
Модерен рентгенов апарат ще обслужва пациентите в Бургас

Кметът на Община Бургас Димитър Николов и директорът на Междуобластния диспансер за онкологични заболявания д-р Радостин Дичев прерязаха лентата при официалното откриване днес на новия високотехнологичен рентгенов апарат.

     На събитието присъстваха още заместник – кметът по здравеопазване и социални дейности д-р Лорис Мануелян, началникът на отдел „Здравеопазване” в Община Бургас д-р Ивайло Димитров, общински съветници и лекари от здравното заведение.

     Инвестицията на Община Бургас е на обща стойност 600 000 лв. и е най-голямата правена до този момент в болницата за последните 35 години. „Новият рентген ще позволи тук да се лекуват пълноценно пациенти, не само от Бургас, но и от цялата област”, заяви кметът на града Димитър Николов.

     Високотехнологичният рентген е за полудълбока и дълбока терапия. Той е с широк спектър на действие, което позволява да бъде използван за лечение на нетуморни заболявания като артрити и заболявания на периферната нервна система.

     Новият рентгенов апарат бе осветен от архиерейския наместник отец Борис Беров. 






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |