В новините
 
20.12.2008 05:38   Новината е видяна 4882 пъти
Стартира разширението на булевард „Тодор Грудов”
Стартираха ремонтните дейности по разширението на бул. „Тодор Грудов” в ж.к. „Меден Рудник”. Заместник – кметът по строителство и устройство на територията Костадин Марков присъства на първата копка.

     Това е един от най-мащабните проекти на Община Бургас, който цели да облекчи натоварения транспортен трафик от и към най-големия бургаски комплекс. Договорът е на обща стойност над 2 млн. лв., а срокът за неговото изпълнение е 7 месеца.

     Проектът предвижда намаляване на зелената ивица, разделяща двете пътни платна, за сметка на която ще се оформят три ленти в двете посоки. Разширението ще обхване участъка от кръстовището „Бургас – Средец – Созопол” до първия светофар към комплекса.

     С 1050 автомобила на час ще се увеличи трафикът по бул. „Тодор Грудов” след завършване на пътния участък /от 3000 коли в момента ще достигнат 4050/. Проектът предвижда още изграждането на тротоар и велоалея, и е изцяло съобразен с бъдещия пътен възел „Бургас – Средец – Созопол”.

     Фирмата – изпълнител на обекта, избрана по закона за обществени поръчки, е „Пътстрой ООД” Стара Загора. 
 




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |