В новините
 
20.12.2008 17:05   Новината е видяна 4840 пъти
Гарантиране на спестяванията в ЕС до 100 000 евро

Ако някоя европейска банка фалира, спестяванията на гражданите в размер до 100 000 евро ще бъдат гарантирани, гласи взетото днес решение на Европейския парламент, който подкрепи предложението на Комисията за увеличаване на минималния размер на гарантираните влогове. Депутатите гласуваха също срокът за изплащане на депозитите да бъде намален до максимум 20 дни при спешни ситуации.
 
Депутатите от ЕП приеха с 556 гласа "за", 21 "против" и 3 "въздържали се", доклада на Christian Ehler (ЕНП-ЕД, Германия), който изменя съществуващото законодателство относно схемите за гарантиране на депозити и увеличава прага на гарантираните влогове в случай на неналични депозити.
 
Целта на новото законодателство, което може да бъде прието само девет седмици след първоначалното предложение на Комисията, е да "внесе малко спокойствие на финансовия пазар", както обясни докладчикът на пресконференция в ЕП.
 
Докладът, който променя също така сроковете за изплащане на депозитите и предлага създаване на фонд за спешни ситуации, отразява постигнато споразумение със Съвета, подлежащо на незабавно одобрение.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |