В новините
 
20.12.2008 17:30   Новината е видяна 4752 пъти
Информация за директивата за организация на работното време

Директивата от 1993 г. относно някои аспекти на организацията на работното време определя базовите принципи, свързани с максималната продължителност на работната седмица, на дневната и седмичната почивка, на годишните отпуски и на нощните дежурства. Тя дава също така възможност за дерогация (неприлагане), която държавите-членки могат да прилагат спрямо определени категории служители (например ръководните кадри) или определени сектори. Директивата предвижда някои нейни разпоредби да бъдат преразгледани след десет години.
 
С тази цел Комисията представи през септември 2004 г. предложения за изменение на директивата, като Парламентът прие своята позиция на първо четене през май 2005 г. След три години на блокиране, Съветът успя да достигне до компромис през май 2005 г. и да представи своята обща позиция на 15 септември.
 
Комисията по заетост и социални въпроси на ЕП се произнесе на 5 ноември на второ четене върху доклада на Alejandro Cercas по въпроса и потвърди своята позиция от първото четене, особено по двата най-спорни въпроса, клаузата за неучастие на дадена държава-членка (opt-out) и времето на "разположение" (дежурство).




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |