В новините
 
07.01.2009 16:18   Новината е видяна 4869 пъти
Топло е във всички обществени сгради на Бургас

В бургаските детски заведения и училища ще продължи да бъде топло, заяви зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева по повод прекратените доставки на природен газ. От момента, в който се разбра за спиране на газоподаването към  България, в бургаските учебни заведения е създадена организация за преминаване на отопление с дизелови горива. Част от сградите в системата на образованието имат комбинирани горелки и вече са преминали от газ на мазут. Към останалите „Топлофикация Бургас” не е спряла топлоподаването, но и те са готови да използват алтернативни горива - заместители на газта.

Няма проблеми с пенсионерските клубове, които се отопляват с дървени печки и климатици. С климатици се отопляват също музеите и читалищата.

Сложен е въпросът с ДТ „Адриана Будевска” и Младежкия културен център в Бургас. И на двете места има комбинирани горелки, но МКЦ е зареден с дизел за 3 дни, а в театъра още не са получили държавната си субсидия. Ако се наложи, Община Бургас авансово ще изплати своята субсидия, определена за двата културни института, за да се запасят с дизелово гориво.

Не са застрашени от студа общинските медицински заведения и социални домове в Бургас, които се отопляват предимно с електроенергия. Някои от тях са с локално парно, което се захранва с дизелово гориво. От яслите единствено № 3 /до музикалното училище/ и № 5 /в к-с „Лазур”/ са били на газ, но имат възможност и са готови да преминат на дизел.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |