В новините
 
12.01.2009 16:25   Новината е видяна 4956 пъти
Залавят крадец, обявен за общодържавно издирване

На 9 януари служители от Пето РУ-Бургас установили извършителя на четири грабежа - М.И./25г./, обявен за общодържавно издирване с влязла в сила присъда. Той нападал предимно жени, като им отнемал дамските чанти. Предмет на грабежите били мобилни телефони, видеокамера, пари и други вещи. Част от отнетите вещи - предмет на престъпните дейния били намерени и иззети. 25-годишният мъж е приведен в бургаския затвор. Работата по случаите продължава.

На 10 януари около 14 часа служители от Второ РУ– Бургас задържали в района на “Борисовата градина” 26-годишния М.Г. от Бургас. В него те открили и иззели четири топчета, съдържащи кафяво прахообразно вещество /около 1 грам/, реагирало на хероин. М.Г. е задържан с полицейска мярка за 24 часа.

Благоевград. Сандански полицаи разобличиха извършители на кражба на метални тръби. На 3 януари била подадена жалба за извършена кражба от цех за мраморно брашно в землището на града. Неизвестни извършители откраднали метални винкели и части от трактор, на стойност 400 лева. При проведените оперативно- издирвателни действия полицаите задържали извършителите – А-К./31г./, И.Д./35г./ и А.П./37г./, стари познайници на органите на реда и осъждани за подобни дейния. Образувано е полицейско дознание.
Двама младежи, разбили кафе машини били задържани от разложките полицаи. На 9 януари в районното управление се оплакали собственици на автомати за кафе, че машините им били разбити и липсвали пари. При проведените незабавни оперативно-издирвателни действия, полицаите установили извършителите – С.М./23г./ и Г.С./19г./, и двамата от Разлог. Образувано е полицейско дознание.

Плевен. Наркотици били намерени в затворник в Плевенския затвор. На 10 януари 2009 г. при извършване на личен обиск на 26- годишен мъж, излежаващ присъда в Плевенския затвор, надзирателите открили кафяво прахообразно вещество. Иззетият хероин е с тегло 3 грама.  Полицейски екип от Първо РУ в Плевен извършил наркотест и конфискувал  наркотика. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 254 “а” от НК.

Шумен. На 10 януари около 14.15 часа полицейски служител, обслужващ района на село Коньовец получил сигнал от гражданин за младеж със съмнително поведение, придвижващ се с велосипед и превозващ чувал. При извършената проверка се оказало, че това е В.И./22г./ от село Царев брод, познат на полицията. В чувала били открити различни видове медни проводници и алуминиева шина. При последвалите полицейски действия било установено, че металите са отнети от помпена станция в местността “Гората” край село Коньовец, а в помещението било проникнато след изкъртена метална решетка и счупено стъкло на прозорец. В.И. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е бързо полицейско производство.

Пожарна безопасност и спасяване. През изминалото денонощие служителите на пожарната реагирали на 82 сигнала за произшествия. Ликвидирани са 59 пожара, от които 33 в обекти на икономиката и личната собственост на гражданите и 26 без нанесени преки материални щети. Извършени са 17 аварийно -спасителни дейности и помощни операции. Загинали няма, пострадал е един гражданин. Снощи в 17.58 часа бил получен сигнал за възникнал пожар в пристройка към къща на ул.”Поп Харитон” в Пловдив. При пожара пострадал 62-годишен мъж. Причината - неправилно ползване на отоплителни уреди. От началото на деня до 12 часа огнеборците са реагирали на 25 сигнала за произшествия, от които 22 пожара и 3 аварийно-спасителни дейности. Тази сутрин в 4.43 часа бил получен сигнал за възникнал пожар в къща в с.Кралев дол. На мястото на пожара били три пожарни автомобила и осем пожарникари. Пострадала е 77-годишна жена- леко обгазена, транспортирана в пернишката болница. Причината за пожара - ползване на печка с твърдо гориво.

Нарушения на ЗДвП.Стара Загора. На 10 януари 0.30 часа на път І-5 в с.Средец, екип на група “Престъпления по пътищата” при ОДМВР – Стара Загора задържал А.Т./33г./ от Стара Загора да управлява товарен автомобил “Форд Транзит” след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 2.01 промила. Срещу 33-годишния мъж е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК. 
Шумен. Вчера около 12.30 часа в дежурната част на районното управление бил получен сигнал за възникнал пътен инцидент. На място веднага бил изпратен полицейски екип, който установил, че на ул.“Септемврийско въстание” лек автомобил “Фолксваген”, управляван от Л.Г./60г./, при движение назад ударил паркиран лек автомобил “Пежо”. С техническо средство е установено, че мъжът управлявал колата с 1.24 промила алкохол в кръвта. Л.Г. отказал да даде кръвна проба за химичен анализ, задържан е с полицейска мярка за 24 часа и срещу него е образувано бързо полицейско производство.
Бургас. За шофиране след употреба на алкохол са образувани бързи полицейски производства срещу Н.М./33г./ от Айтос - 2,14 промила и Г.К./40г./ от с. Градец, общ. Котел -  2,48 промила.

Пътен инцидент. Пловдив 43-годишен пловдивчанин е с травма на шийни прешлени след катастрофа, станала днес в областния град. В 00.50 часа на кръстовището на ул.”Д.Талев” и бул.”Н.Вапцаров” лек автомобил „Опел” с водач Д.И./48г./ от Пловдив се сблъскал с лек автомобил „Форд”, управляван от 37-годишна жена. Пострадал е 43-годишен пътник в “Опел”-а. По първоначални данни причините за инцидента са отнемане на предимството и употреба на алкохол /2.96 промила/ от страна на шофьора на “Опел”-а.

Източник: Министерство на вътрешните работи





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |