В новините
 
15.01.2009 23:08   Новината е видяна 6318 пъти
Учителите писаха Отличен 6 на Община Бургас

През 2008 г. Димитър Николов първи измежду българските кметове разписа колективен трудов договор /КТД/ с работещите в сферата на образованието, в условията на делегирани бюджети. Днес /15 януари/ в Заседателната зала на Община Бургас зам.-кметът Йорданка Ананиева, Константин Янков и Таня Новакова от Съюза на българските учители към КНСБ в Бургас представиха резултатите от общата си работа.

„В много общини у нас взеха бургаския КТД, за да се учат от него”, заяви в началото на срещата Константин Янков. На пресконференцията бяха представени грамота и почетен знак от СБУ, връчени на кмета Николов за високи резултати в съвместната му дейност със синдикатите. Още две награди на СБУ са адресирани до Бургас - за директора на ЦДГ № 7 „Синчец” Ани Ташчиян и журналиста Димчо Райков.

Константин Янков подробно анализира работата на директорите на учебни заведения в Бургас в условията на делегирани бюджети. Според него голяма част от тях са се справили, но други са започнали да се изживяват като собственици на ООД и отказвали да дават информация за дейността си на синдикатите. Детските градини в Бургас все още не са на делегиран бюджет, но се справят с управлението на своите средства по-добре от училищата, смята Янков. 

Бургас е общината, която дава най-много средства на своите детски градини, заяви още синдикалният лидер. Той посочи сумата между 720 и 750 лв. годишно за издръжката на едно дете. По негова информация другите големи общини заделят доста по-малко средства. Константин Янков отправи горещи благодарности към Община Бургас, кмета Димитър Николов, зам.-кмета Йорданка Ананиева и Общински съвет - Бургас, за това, че вместо да бъдат закривани, малките училища в бургаските квартали и съставни селища са подпомагани финансово. Комплимент към Община Бургас беше отправен и заради предстоящото въвеждането на часове по богословие в местните училища.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |