В новините
 
16.01.2009 17:16   Новината е видяна 5348 пъти
Изказване в писмена форма на българския депутат в ЕП Маруся Любчева (ПЕС)

Изказване в писмена форма на българския депутат в ЕП Маруся Любчева (ПЕС) на дебата относно доставки на газ в Украйна и ЕС от Русия на пленарното заседание на ЕП  на 14 януари 2009 г.

Маруся Иванова Любчева (ПЕС), в писмена форма. – Много е трудно  да обсъждаме темата за газовата криза при условие, че Съветът, ЕП и ЕК се оказаха с вързани ръце за нейното приключване. Но дебатът е много важен, макар и недостатъчен. Искам да благодаря за изразената от всички колеги от различни политически групи и държави-членки подкрепа към България и останалите страни, потърпевши от кризата.

В същото време това не води до появата на газ и създаването на нормални европейски условия за живот на нашите съграждани. В резултат на тази криза България се превърна от енергиен център на Балканите в газов кризисен щаб. 

Ето защо трябват неотложни  действия. Последствията от кризата  са  хуманитарни  и икономически. Като добавка към финансовата и икономическата криза, това дестабилизира страните ни. Необходимо е ЕП да приеме резолюция, в която да определи позицията си и мерките, чрез които ще преодолеем кризата. Днес и сега. И тези мерки трябва да включат и  ядрената енергетика, и търсене на нови източници на природен газ. Трябва ни нов механизъм за действие  и нов инструментариум.

Ако ЕП днес не  е част от решението на проблема, той става част от самия проблем и  негативният политически резултат ще остане за ЕС.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |