В новините
 
20.01.2009 23:02   Новината е видяна 5676 пъти
Община Бургас иска да разшири Морската градина

* Предстои обособяване на нова атрактивна паркова територия 

Община Бургас има намерение да развие територията южно от района на „Черноморски солници” като курортно-балнеоложка зона с богата паркова среда, съоръжения за спорт и атракции - естествено продължение на Морската градина. Вече е изготвен подробен устройствен план - план за регулация и застрояване на район с площ 9 хектара общинска собственост.

Заради близостта с южната част на Атанасовското езеро в зоната може да се развие балнеоложка база, предлагаща терапия с лечебна кал и луга. Голямото разнообразие на флора и фауна в местността, както и сравнителната й отдалеченост от урбанизираната градска среда са предпоставки за развитието на курортна дейност. В изготвения план са предвидени седем урегулирани поземлени имота, отредени за „Курортни дейности и обслужване”, с предвидено в тях застрояване с височина до 7.50 м. Предвижда се съществуващата железопътна линия да се измести на запад, с което да се освободи достъпът до морския бряг. Проектното решение, направените постъпки и проведени разговори предвиждат в бъдеще жп-линията да се превърне в градска атракционна железница, свързваща Приморски парк, крайбрежната зона и кв. Сарафово. Предвижда се през територията да преминава и велоалея.

Има идея по брега на Атанасовско езеро да се изгради пешеходна алея с наблюдателници за птици и връзка с алейната мрежа на „Екологично - образователен център с конен спорт” в парк „Езеро”.

Общинска администрация призовава гражданите да изкажат своите предпочитания за дейностите и обектите, които да бъдат реализирани в рамките на новата територия. За тази цел те могат да попълнят анкета в сайта на Община Бургас - www.burgas.bg, или да изпратят имейл до пресцентъра на Общината на адрес media@burgas.bg.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |