В новините
 
21.01.2009 16:22   Новината е видяна 5309 пъти
Съобщение на Пресцентъра на КНСБ

От 11. 00 ч. на 21. януари, 2009 г., в централата на КНСБ (пл. Македония 1) на 11. ет. директорът на Института за социални и синдикални изследвания – КНСБ г-н Любен Томев ще представи актуална информация за издръжката на живот на българското население за четвъртото тримесечие на 2008 г. 

На 20. януари, 2009 г. в сградата на „ТеПроМетал” председателите на СФ „Металици” към КНСБ Васил Яначков и на НФ „Металургия” към КТ „Подкрепа” Людмил Павлов подписаха с председателя на Българска асоциация на металургичната индустрия (БАМИ) Антон Петров Браншов колективен трудов договор (БКТД). Акценти в договора са повишението на минималната работна заплата за бранша – 350 лв, договаряне на компенсации за металурзите при равнище на годишната инфлация от 8% и нагоре увеличаване на дневните пари за храна от 3 на 4 лв, допълнителни обезщетения за работниците извън определените по Кодекса на труда при прекратяване на трудовите договори поради болест, съкращаване на щата, намаляване обема на работа, престой за повече от 15 работни дни; и др.

На подписването присъстваха и президентът на КНСБ, зам.-председателят на Българска стопанска камара Димитър Бранков, мениджърите „Човешки ресурси” на „ТеПроМетал”, на „КЦМ” – Пловдив, на „София Мед”. Президентът на КНСБ доц. д-р Желязко Христов подчерта, че подобрените социални параметри на БКТД свидетелстват за отговорността на работодателите в бранша спрямо работната сила, въпреки тежките условия, в които се намира тази година металургията, заради световната финансова и икономическа криза и енергийната такава.

Председателят на СФ „Металици” Васил Яначков благодари на представителите на бизнеса за добрия социален диалог и ги увери, че синдикатите ще продължат да работят в посока стабилизиране и развитие на българската металургия.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |