В новините
 
27.01.2009 20:12   Новината е видяна 8835 пъти
За първи път Европейската комисия одобрява продукт за отслабване, отпускан без лекарско предписание

С решение от 20 януари 2009г. Европейската комисия отвори достъпа до лечение, което може да помогне в борбата срещу наднорменото тегло и затлъстяването. За първи път Комисията одобрява продукт за отслабване, отпускан без лекарско предписание - alli (orlistat 60 mg ) на GlaxoSmithKline (GSK).

Разрешението за употреба, одобрено по централизирана процедура означава, че сега GSK може да пусне на пазара alli за възрастни с Индекс на телесната маса* 28 kg/m2 или повече и в България. Плановете са alli да се появи на пазара през следващите няколко месеца.

Бранд мениджърът на alli за България маг.фарм. Димитър Манолов коментира:
 „Проучванията показват, че в Европейския съюз приблизително 143 милиона възрастни са с наднормено тегло и още 69 милиона са затлъстели, което представлява над 53 процента от населението1, като тези цифри включват и България. Радостни сме от факта, че ще можем да предложим и на потребителите в нашата страна един нов начин за борба с наднорменото тегло по същото време, едновременно с другите европейски държави.”

Лекарственият продукт действа, като възпрепятства усвояването от организма на част от консумираните мазнини и съответно превръщането им в допълнителни килограми.2 Клиничните проучвания показват, че когато alli се използва успоредно с нискокалорична, бедна на мазнини диета, може да помогне на хората да отслабнат с 50 процента повече, отколкото само с диета. Така, за всеки два килограма, намаление на телесното тегло само чрез диетата, alli може да помогне да се свали още един килограм.

Манфред Шезке, президент на GSK Consumer Healthcare за Европа каза: „alli е помогнал успешно на милиони потребители в Съединените щати, където се предлага от 2007г. да отслабнат постепенно и трайно, и да започнат да водят здравословен начин на живот. Ние сме много въодушевени от възможността да постигнем подобен успех в Европа и скоро ще разпространим alli в аптеките из цяла Европа.“

Доц. Д-р Светослав Ханджиев, Председател на Българската асоциация за изучаване на затлъстяването и свързаните заболявания (BASORD) и на Българското дружество за здравословно хранене и храни, допълва че “Това е дългоочакваният продукт, благодарение на който нуждаещите се ще могат да променят начина си на живот и да отслабнат трайно, без да следват стриктните ограничения на популярните диети.”





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |