В новините
 
05.02.2009 18:54   Новината е видяна 3118 пъти
Продължават кражбите на капаци от шахтите в Бургас

Кражбите на чугунени капаци от канализационните шахти на територията на община Бургас продължават. Граждани непрекъснато подават сигнали за зейнали опасни дупки по улиците на града, които създават предпоставки за сериозни злополуки, както за пешеходци, така и за автомобили. В резултат на това цели улици остават с открити шахти.

Такъв е проблемът с ул. „Петко Д. Петков” в кв. Долно Езерово, откъдето в момента липсват 5 капака. Улицата минава непосредствено покрай училище „Христо Ботев”, което допълнително увеличава опасността от инциденти.

По същия начин стои въпроса и с кръстовището между улици „Св. Кл. Охридски” и „Шейново”, намиращо се зад сградата на Бургаската опера, в двора на училище „Климент Охридски” в к-с „Изгрев”, пред училище „Георги Бенковски” в „Зорница” и МБАЛ – Бургас, където също липсват решетки от шахтите.

Само в района на териториална дирекция „Приморие” са откраднати общо 45 решетки на шахти от 31 улици. 14 са улиците в ТД „Долно Езерово”, които са с отворени шахти. По уличните платна на ТД „Изгрев” липсват 29 метални капака, а в „Освобождение” – 8.

Малко след като Общината постави нови решетки и похлупаци на уличните шахти, те отново изчезват. Това от своя страна води до големи материални загуби на общината и експлоатационните дружества.

Община Бургас няма да издава разрешителни на нито един пункт за цветни и черни метали, в който е установено, че са били изкупувани капаци от уличните шахти.

От администрацията се обръщат с призив към гражданите при нова информация за зеещи шахти да алармират затова органите на ОДП – Бургас.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |