В новините
 
12.02.2009 23:42   Новината е видяна 4766 пъти
14 февруари – ДЕН НА ВЛЮБЕНИТЕ

На 14 февруари, започва вторият етап на Националната кампания ВСЕКИ ДЕН Е АНТИСПИН ДЕН! БЪДИ В ЧАС! по повод Деня на влюбените. 


    Всяка година в България по инициатива на Министерство на здравеопазването, Националния комитет по профилактика на СПИН и полово-предавани болести към Министерски съвет, Програмата на ООН за борба срещу ХИВ/СПИН и Коалиция АНТИСПИН се провежда Национална кампания за превенция на ХИВ/СПИН.

    Настоящата кампания започна през месец ноември 2008 г. и е планирана да премине през три етапа. Те са свързани с датите 1 декември - Световен ден за борба срещу СПИН, 14 февруари - Ден на влюбените и третата седмица на месец май - Ден за почитане жертвите на СПИН.

    Нека на 14 февруари всички млади хора се замислят, че в Деня на влюбените много сърца ще трепнат и да не забравят, че случайните връзки, алкохола, употребата на дрога и свързаната с тях интимност крият особено голям риск, както по отношение на нежелана бременност, така и от заразяване с болести предавани по полов път и СПИН.

    По данни на специалисти от Дирекция “ООЗ” при РИОКОЗ за 2008г. заболелите от сифилис са 24 и 3 случая на ХИВ (вирусът на СПИН).

    За България новооткритите случаи са 33, а регистрираните ХИВ –серопозитивни лица са 926. Около 61% от всички ХИВ –серопозитивни лица са регистрирани в четири основни града-София, Бургас, Пловдив и Варна.


Вашето здраве млади хора зависи само и единствено от Вас!


ИЗСЛЕДВАЙТЕ СЕ АНОНИМНО И БЕЗПЛАТНО за ХИВ!


    Кампанията по повод 14 февруари тази година е насочена към студентите от висшите учебни заведения в град Бургас. Доброволци от Български младежки червен кръст ще разпространяват информационни материали популяризиращи услугата и кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН. В двора на университет „Проф. д-р Асен Златаров” и Педагогическия факултет ( Учителски институт) ще бъдат разположени мобилни кабинети, в които ще се раздават информационни материали, ще се предлага анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ с бърз тест. Всеки пожелал да се изследва ще научи своя резултат до 10 минути. Мобилните кабинети ще бъдат на разположение по следния график:

12 февруари (четвъртък) от 11 до 14 часа пред Университет „Проф. д-р Асен Златаров” и Педагогическия факултет (Учителски институт) гр. Бургас, к-с „Славейков” мобилен кабинет на НПО „Доза обич”
13 февруари (петък) от 11 до 14:
пред БСУ - мобилен кабинет на НПО „Доза обич”
пл. „Тройката” - мобилен кабинет на НПО „Областен Ромски съюз”
пред Община Бургас - мобилен кабинет на НПО „Каритас”.
 

3. 12, 13 и 14 февруари - разпространение на здравно-образователни материали и кондоми в Търговски центрове „Трия Сити център” „Пиргос стил” и 3 дискотеки на град Бургас.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |