В новините
 
19.02.2009 20:36   Новината е видяна 5141 пъти
Строят летен театър и фонтан в Приморско

Летен театър и фонтан, замислен като водна атракция с ефектно вечерно осветление и кафе – тераса, са сред оригиналните архитектурни решения в инвестиционния проект за централната градска част на Приморско. Идеята е пространството пред и около новата административна сграда на общината да бъде изцяло облагородено, да придобие представителен вид и да се оформи като централен градски площад. Авангардният проект е дело на двама столични професори - проф. арх. Иван Никифоров, художник проф. Илия Илиев.

Главният площад ще бъде разделен на две части, като едната - пред централния вход на новата общинска сграда, която ще бъде отредена за свободно пространство. В другата част, разположена на северозапад, ще бъде изграден и летният амфитеатър с 450 места за сядане. Екстериорът на амфитеатъра ще е оформен с вечнозелена ниска растителност.

В близост ще бъде изградена детска площадка върху площ от 100 кв.м, оборудвана с всички необходими съоръжения. Изложбена площ с около 600 кв.м с декоративна чешма чудесно ще се вписват в екстериора. Проектът запазва съществуващата растителност, предвижда се и засаждане на нова, като по този начин се отделя площадното пространство от околните улици.

Източник: в. Фактор





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |