В новините
 
20.02.2009 14:05   Новината е видяна 1650 пъти
Вандали трошат туристическите табели в Бургас . Никой не ги е видял

Вандалите специално са обикаляли из град Бургас и са търсели туристическите табели, за да ги изпотрошат! Никой не ги е видял като са трошели. Доверен източник от Общинската управа споделил, че ще се разследват фирмите, които ще участват в ремонтирането на табелите. С това бе отметната още една точка от дневния ред. Все пак 2400 лева са сериозна сума за изгладнелия елит.

Вандали потрошиха 5 от туристическите информационни табели в Бургас само няколко месеца след тяхното поставяне. Счупени и изкъртени бяха указателните знаци, разположени пред паметника на Пушкин в Приморски парк, пред моста, избран наскоро за символ на Бургас от самите граждани, на площад „Тройката” пред паметника на Альоша, църквата „Иван Рилски” /до сградата на БСУ/ и на официалния вход на Морската градина /до „Гъбката”/.

До момента на територията на Бургас са поставени общо 30 туристически табели. Инициативата за тяхното изработване и монтиране е на отдел „Туризъм” към Община Бургас и стартира в Деня на независимостта на България – 22 септември, с поставянето на първата информационна табела пред сградата на Бургаската опера.

Целта е всички културни обекти и туристически забележителности в града да бъдат означени с кратка информация, която е полезна и интересна за туристите от страната и чужбина.

Ремонтът на 5 – те изпочупени табла ще струва на Община Бургас 2400 лв., а всеки подобен вандалски акт ще увеличава стойността на туристическите табели. Това от своя страна води до необосновани материални и финансови загуби за общината.

Общинската администрация призовава гражданите да пазят табелите и ако станат свидетели на нови вандалски действия да алармират за това местните органи на реда и служителите от Туристическия информационен център в Бургас на тел.: 82 57 72 и 0885/ 984 457. 

 

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |