В новините
 
24.02.2009 11:59   Новината е видяна 5986 пъти
Община Бургас, която обеща до Коледа да е оправила улиците, които разби сега "съдейства за по-бързото завършване"
Няколко месеца преди Коледа и Нова Година от колонадата обещаха да са приключили до Рождество с оправянето на улиците в централната градска част.
После се започна с едно дълго копаене и разкалване, тук там дори с оправяне на тротоарите и снижаване на нивото им така, че джиповете на Общинските консултанти и други служители, които нямат конфликт на интереси, по-лесно да се качват и паркират там. технологията на копане на Републиканска напомня поле, на което предстои да се засадят бадемови дръвчета. Технологията на поставяне на тротоарни плочи пък е повече от авангардна - пускат се от 40 см, после отгоре се насипва пясък, който се "натъпква" с една духалка и така уплътнява земната покривка.
След като разбра, че настъпи лисичето, днес "Община Бургас съдейства за по-бързото завършване на ремонта на „Цар Симеон I”, „Струга” и „Александровска” 
Ремонтът на трите ключови за трафика на Бургас улици затруднява придвижването на автомобили и предизвиква десетки обаждания в Община Бургас.
И по трите бургаски улици в момента протичат дейности по подмяна на старите водопроводи с нови. Ремонтите на улици „Цар Симеон I” и „Струга” се извършват по одобрени проекти по програма ИСПА /Инструмент за структурни политики за предприсъединяване/ на ЕС с възложител Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/. Подмяната на водопровода по ул. „Александровска” е с възложител ВиК – Бургас.
В този смисъл Община Бургас не разполага с механизъм за ускоряване ремонта на уличните платна. Общинската администрация може единствено да съдейства на възложителите за по-бързото приключване на строителните дейности като издава нужните документи и провежда редовни срещи с представители на възложителите – МРРБ и ВиК – Бургас.
Според графика на строителните дейности крайният срок за завършване на ремонта и асфалтирането на ул. „Струга” е 29 май. Община Бургас е изпратила писмо с искане работния режим да бъде увеличен на три смени, с цел по-бързото завършване на обекта. Ако МРРБ одобри желанието на общинската администрация ремонтните дейности би следвало да приключат месец по-рано.
Освен дейностите по полагане на нов водопровод на ул. „Цар Симеон I” предстои да бъде извършено още газифициране и да се поднови канализационната мрежа. Окончателният срок за приключване на цялостния ремонт на улицата е в края на месец юни.
Полагането на новия водопровод по улица „Александровска” се извършва в отсечката от площад „Тройката” до площад „Царица Йоанна”. Предвижда се платното да бъде асфалтирано най-късно до 28 април.
От началото на март до края на юни ул. „Цар Симеон I” ще бъде затворена за движение в отсечката от ул. „Сан Стефано” до ПГ „Г.С.Раковски”. През този период ще бъде подменен водопровода и канализационната мрежа. Останалата част от платното ще бъде с нормална пропускливост. Движението по улиците „Струга” и „Александровска” няма да бъде затваряно.
Община Бургас призовава гражданите за търпение и се извинява за причиненото неудобство по време на ремонтните дейности, като уточнява, че зимно – пролетния сезон е единствения благоприятен и възможен период за тяхното извършване. При отказ от страна на общинската администрация парите, отпуснати от Европейския съюз за рехабилитация на водоснабдителната мрежа на град Бургас ще бъдат безвъзвратно загубени. 




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |