В новините
 
05.03.2009 13:23   Новината е видяна 4190 пъти
Машините на Леонардо вече са в Бургас

Колекцията от 27 макета, принадлежащи на Музей "Леонардо да Винчи" вече са в Бургас. В художествената галерия „Петко Задгорски” започна монтирането на макетите. Част от машините са правени по оригиналните скици на гениалния ренесансов майстор, другите са точно копие и са направени по оригиналните макети, създадени от Леонардо.

Колекцията съдържа прототип на асансьор, водно колело, машина за летене, многоцевна картечница, подвижен мост, печатарска преса, струг за пробиване на отвори. Най-големият макет е с размери 1 м височина, 135 см ширина и 3 м дължина. По време на изложбата ще бъдат направени и демонстрации как работят изобретенията на Леонардо да Винчи.
Цялата колекция на музея „Леонардо” гостува за първи път у нас по покана на община Бургас и със съдействието на почетния консул на България в град Винчи Алесандро Бузони. Експозицията ще бъде официално открита на 9 март и ще гостува в Бургас до 10 май.

На откриването ще бъде представен и каталог със снимките на всичките 27 изобретения, които са включени в експозицията. Всяко от тях е придружено с информация с размерите и кога е било създадено от Леонардо.  

Burgasinfo





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |